HIV-smittet har fået sit sexliv tilbage

Hvis man er en velbehandlet hivsmittet, kan det stort set ikke lade sig gøre at smitte andre, og derfor lever Claus Christensen med HIV på 16. år et helt normalt liv.

Hvis man er en velbehandlet hivsmittet, kan det stort set ikke lade sig gøre at smitte andre, og derfor lever Claus Christensen med HIV på 16. år et helt normalt liv. (© DR)

Hvis man er en velbehandlet hivsmittet, kan det stort set ikke lade sig gøre at smitte andre, og derfor lever Claus Christensen med HIV på 16. år et ganske almindeligt familieliv med kone og børn.

Claus Christensen lever med HIV på 16. år et ganske almindeligt familieliv med kone og børn.

- Jeg skal tage medicin hver morgen, men det er der jo mange mennesker efterhånden der skal af forskellige årsager, siger Claus Christensen.

Konen er ikke smittet, men alligevel kan de have et sexliv uden kondomer og uden frygt for at smitte. Risikoen for smitte er mindre end minimal.

- Det svarer nogenlunde til at jeg skulle have ubeskyttet sex hver dag i 100 år før end der ville være en chance for smitte, fortæller Claus Christensen.

Medicinen mod HIV er blevet så god at man ikke bare kan overleve sygdommen, men også dyrke ubeskyttet sex med minimal smittefare. Hvis man er en velbehandlet hivsmittet, kan det stort set ikke lade sig gøre at smitte andre.

Det er de færreste der ved at smittefaren nærmest er forsvundet, og ifølge de HIV-smittedes patientforening skyldes det at myndighederne ikke har fortalt meget om det.

For Claus Christensen har det været en overvindelse at vende tilbage til et sexliv uden frygt for at smitte.

- Efter at have passet på i så mange år i forhold til at give smitten videre, så har det været svært lige pludselig at vænne sig til at det ikke længere er farligt.