Hjælp til pårørende og selvmordstruede

Er du selvmordstruet, eller er du pårørende? Her er en liste over steder, hvor du kan få hjælp.

(Foto: © Grafik: Simone Cecilie Møller)

I anledning af World Suicide Prevention Day’ den 10. september vil DR sætte fokus på selvmord med indsatsen ’Ræk ud’. Indsatsen vil opfordre danskerne til at bryde tabuet, række ud efter hinanden og efter hjælp. Det gælder både mennesker med selvmordstanker, deres pårørende og de efterladte.

Her følger der en liste over steder, der tilbyder hjælp.

Livslinjen

Har du selvmordstanker, så ring til Livslinien på 70 20 12 01. Du kan være anonym. Læs mere her.

Psykiatrifonden

Ring eller chat eller skriv og få faglig rådgivning. Ring på 39 25 25 25. Du kan være anonym. Læs mere lige her. Der er også hjælp at hente til pårørende lige her.

Depressionsforeningen

Depressionsforeningen er for depressionsramte, bipolare og pårørende, der har brug for at tale med nogen, der forstår og lytter. Ring på 33 12 47 74. Læs mere her.

Psykiatrisk skadestue

Ved behov for akut psykiatrisk hjælp, så kontakt psykiatrisk skadestue. Læs mere her.

Akut

Hvis din tilstand er akut, så ring 112.

Nefos – netværk for selvmordsramte

NEFOS giver rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Du kan læse mere lige her.

Landsforeningen for efterladte efter selvmord

Landsforeningen for efterladte efter selvmord tilbyder lokal hjælp til efterladte og nyttige adresser på forskellige hjælpetilbud i hele landet. Læs mere lige her.

Selvmordsforebyggelse.dk

Som del af satspuljeaftalen 2017-2020 blev der etableret et nationalt partnerskab for selvmordsforebyggelse. Målet er at reducere antallet af selvmord og selvmordsforsøg. Her kan du finde forskning og information om hjælp og behandling. Læse mere lige her.