Hun maler et billede af sig selv som en slatten ballon, da hun eftermiddag efter eftermiddag slæbte sig selv hjem til sin familie som fuldtidsarbejdende.
- Jeg havde brugt det hele på arbejde, og jeg havde ikke noget tilbage at give af, siger 36-årige Rikke Thorslund Vindberg, som besluttede sig for at gå hjemme for at få mere tid med sine børn.
Populært sagt stemplede hun ud af hamsterhjulet, og det revolutionerede hendes liv.
- Det har givet mig den tid med mine børn, jeg har lyst til at have, og jeg kan lægge min energi i min familie, som er væsentligt vigtigere end min karriere, siger Rikke Thorslund Vindberg i DR2 Debatten, som nu er tilbage i arbejdstøjet som deltidsansat.
Men logikken om at stemple ud - helt eller delvist - er ikke hensigtsmæssig, hvis velfærdsstatens hjul skal dreje.
Det budskab har statsminister Mette Frederiksen (S) turneret rundt med den forgangne uge.
- Hvis ikke vi holder fast i vores stærke arbejdsmoral, ja, så holder vores velfærdsmodel ikke, sagde hun på Socialdemokratiets årsmøde og trak et af de stærkeste socialdemokratiske trumfkort - et citat fra partilegenden Thorvald Stauning:
"Uvirksomhed og dovenskab er menneskenes fjender. Ved flid og arbejde kommer de enkelte frem. Og hver enkelt er med til at skabe et samfund, der kan yde en god tilværelse både under arbejdet. Og når livsaftenen melder sig", citerede hun Stauning for.
Gør din pligt
Samme melding har lydt fra andre dele af det socialdemokratiske regeringsparti.
- Man skal gøre sin pligt og gå på arbejde, så vi som samfund kan finansiere lige muligheder, uanset om man kommer fra en rig eller fattig familie, siger politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen (S).
Opsangen til deltidsansatte udspringer af, at der mangler personale i mange dele af den offentlige sektor i Danmark, og derfor er logikken, at arbejdsudbuddet skal øges ved at få folk til at hæve arbejdstiden.
For eksempel fra 30 til 37 timer om ugen.
Hvad siger du til dem, der siger: "Jeg har ikke nogen pligt til at tjene en bestemt samfundsmodel eller stå til rådighed, selvom Finansministeriet siger, det er en god idé"?
- Det handler ikke om Finansministeriet. Det handler om, om vi ønsker et samfund, hvor vi kan tage os af dem, der har det vanskeligt, og give lige muligheder. Kollektivt håber jeg, vi bliver enige om, at vi skal fortsætte med at arbejde ganske meget, så vi kan have den samfundsmodel, jeg synes er overlegen, siger Christian Rabjerg Madsen.
Det vil "koste kassen", hvis danskerne arbejder mindre og vil betyde forringelser på velfærdsstaten, mener den politiske ordfører fra Socialdemokratiet.
Det gode liv
Men argumentet om et personligt ansvar for at opretholde velfærdsstaten bider ikke sådan på tidligere hjemmepasser Rikke Thorslund Vindberg.
Hun mener ikke, hun kan arbejde fuldtid og sende sine børn fuldtid i institution, når de ikke er bedre, siger hun med henvisning til en undersøgelse fra i år, der viser, at 38 procent af daginstitutionerne er utilstrækkelige.
- En af årsagerne til, at jeg arbejder deltid og bliver ved med det, er, at mine børn ikke kan trives i at være fuldtid i institution og skole. De brænder sammen, siger Rikke Thorslund Vindberg.
Har du på noget tidspunkt tænkt: Gosh, velfærdsstaten savner mig?
- Ja. Men jeg mener, det bliver en diskussion om hønen eller ægget, med hensyn til hvem der svigter samfundskontrakten. Vi vender tilbage til, at der ikke bliver passet ordentligt på vores børn, når vi sender dem i daginstitution og skole. Så længe der ikke gør det, kan vi andre ikke arbejde, svarer hun.
Virkeligheden ramte
Det var ikke det nærliggende valg for Rikke Thorslund Vindberg og hendes mand, at hun skulle passe deres to piger hjemme. På universitetet var hendes øjne rettet mod et karrierespor og en normal 37-timers arbejdsuge.
- Der tænkte jeg, at jeg skulle jeg ud og arbejde fuldtid som alle andre, siger hun.
Men så ramte virkeligheden moren. Hendes yngste var ikke glad i vuggestuen og den ældste brændte sammen, når hun kom hjem fra børnehave, og derfor traf hun det valg, som Socialdemokratiet nu forsøger at tale danskerne fra.
Rikke Thorslund Vindberg har genoptaget arbejdet som familierådgiver på deltid og er ved at omskole sig til familie- og psykoterapeut, så hun i højere grad kan sammensætte sit eget arbejdsliv.
- Og det er ikke engang nok, at jeg arbejder. Jeg skal arbejde fuldtid for, at det er rigtig godt. Men hvem skal sige, hvor meget jeg kan arbejde?
I dag savner hun intet ved fuldtids-modellen, siger hun.
Skal danskerne arbejde mere? Eller skal vi i fremtiden gå efter en kortere arbejdsuge? Se Debatten om arbejde vs. fritid her.