Hjemmeside: Dansk islamofobi dræbte avisbud

Udenrigsministeriet vil forsøge at få en berigtigelse fra en af verdens mest læste muslimske hjemmesider. Den hævder, at der en sammenhæng mellem muhammedtegningerne og drabet på det 16 årige avisbud på Amager.

Blomster ved Polensgade, hvor 16-årigt avisbud blev dræbt af kølleslag.

I de sidste dage har en af topnyhederne på hjemmesiden islamonline.net været at "Dansk islamofobi dræber muslimsk teenager".

I artiklen er formanden for det islamiske råd i Danmark - Jihad Alfara - citeret for, at han mener, at der er en direkte forbindelse mellem det dødelige overfald på avisbuddet på Amager og genoptrykket af muhammedtegningerne.

- Var det nødvendigt, at nogen skulle dø, før folk indser, at racismen er stigende i Danmark efter Muhammedkrisen? spørger han i artiklen.

Ingen racistiske motiver

Artiklen nævner ikke, at politi og gademedarbejdere på Amager afviser alle rygter om, at der er religiøse eller racistiske motiver til overfaldet.

Drabschef ved Københavns Politi Ove Dahl siger til Radioavisen, at der efter en uges efterforskning ikke er fundet nogen tegn på, at overfaldet skyldtes et religiøst eller racistisk motiv.

Det samme siger leder af Ungerådgivningen på Amager Øst, Henrik Gorm, der kalder koblingen mellem Muhammedtegninger og det tragiske overfald for "søgt".

- Racisme er ikke noget, vi støder på. Der er ikke noget i ungemiljøet, der peger den vej, siger han til Radioavisen.

Skadeligt for Danmarks omdømme

Udenrigsministeriet vil nu forsøge at få hjemmesiden, der er en af de mest læste og indflydelsrige muslimske nyhedssider i verden, til at nuancere dækningen af sagen, da der foreløbig ikke er noget, der tyder på, at offerets religion har spillet en rolle.

- Når der er tale om helt åbenbare og grove fejltagelser, så er det skadeligt for Danmarks omdømme, og det er også derfor, at vi går ud og korrigerer, siger ambassadør for offentlighedsdiplomati Klaus Holm.

Har informeret ambassaderne

Udenrigsministeriet vil tage kontakt til folkene bag hjemmesiden og har informeret ambassaderne i den muslimske verden.

- Vi vil gerne have, at der kommer et balanceret billede frem. Derfor har vi videregivet information om sagen til ambassaderne og vil også videregive det til Islamonline, således at vi kan få et mere korrekt billede af den her sag, siger Klaus Holm.

Jihad Alfara fra det islamiske råd i Danmark har ikke ønsket at udtale sig til Radioavisen.

Facebook
Twitter