Høj stemmeprocent i indvandrerområder

Stemmeprocenten steg i hele landet ved folketingsvalget i torsdag, og den steg også i indvandrerområder som Gellerupparken og Vejleåparken.

Også i Gellerup-planen ved Århus steg stemmeprocenten ved folketingsvalget. (Foto: Villy Vestergaard © DR)

Stemmeprocenten var høj ved folketingsvalget i torsdags, og det var den også i flere af de områder, hvor der bor mange med indvandrerbaggrund.

Den islamistiske organisation Hitz-but-tahrir havde ellers opfordret til en boykot af valget, men det lykkedes langt fra i mange af områderne.

I Tingbjerg ved København faldt stemmeprocenten, men i andre beboelser med mange muslimske indvandrere steg stemmeprocenten.

En pligt at stemme

I Vejleåparken i Ishøj syd for København steg den fra 71,8 ved sidste valg til 73,6 i torsdags. En af dem der stemte var Erika Panahi.

- Det er min pligt som borger at stemme, for hvis jeg ikke gør det kan jeg ikke blande mig i det der sker. siger hun.

Også i Vollsmose ved Odense og i Gellerup i Århus steg lysten til at stemme.

- Nogen synes ikke det nytter at stemme, det har jeg hørt nogen give udtryk for, men de fleste har været interesseret i det og de har gjort opmærksom på det i deres foreninger.

Tre skiftet ud

Valgforsker Kasper Møller Hansen siger, at eftersom flere med indvandrerbaggrund stemmer rødt end blandt vælgerne i øvrigt, så kan den højere stemmeandel blandt folk med indvandrerbaggrund have været medvirkende til, at rød blok vandt.

Indtil i torsdags var der fire folketingsmedlemmer med indvandrerbaggrund. De tre røg ud, men de er blevet udskiftet med tre andre.

FacebookTwitter