Højbjerg ny midlertidig rigspolitichef

Politidirektør Jens Henrik Højbjerg i Nordjylland er blevet konstitueret som ny, midlertidig rigspolitichef. Stillingen skal nu slås op.

Den 53-årige Jens Henrik Højbjerg skal fra 1. januar midlertidig beklæde stillingen som rigspolitichef. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)

Politidirektør Jens Henrik Højbjerg i Nordjylland er blevet konstitueret som ny, midlertidig rigspolitichef fra 1. januar. Stillingen vil nu blive opslået.

Jens Henrik Højbjerg er 53 år og var inden udnævnelsen til politidirektør i Nordjylland bl.a. vicedirektør for Europol i Haag, politimester i Rigspolitiet og vicepolitimester i Grønland.

Justitsminister Brian Mikkelsen kalder Jens Henrik Højbjerg for en "hård hund". Han vil ikke afvise, at Højbjerg kan ende med at fortsætte permanent i jobbet.

En helgardering

Kilder i regeringen vurderer, at ministeriet har foretaget en helgardering ved at slå stillingen op. På den måde kan man sikre sig, at der ikke sidder egnede emner til posten, som man ikke selv har fået øje på.

Der er altså ikke lagt op til, at Højbjerg blot skal være en overgangsfigur. Det vurderes, at der skal en meget kompetent ansøger til, hvis ikke Højbjerg skal lande jobbet permanent.

Hesselbjerg fyret

Jens Henrik Højbjerg afløser Torsten Hesselbjerg, som 11. december reelt blev fyret af justitsminister Brian Mikkelsen.

Siden 2006 har tre store fejltrin bidraget til, at Torsten Hesselbjerg ikke længere er politiets øverste chef.

Måtte krybe til korset

I maj 2006 filmer en bilist rigspolitichefens tjenestebil med alt for høj fart. Først benægter Hesselbjerg, men han må krybe til korset og erkende, at hans chauffør havde kørt for stærkt.

I oktober i år afslører 24 Timer, at Hesselbjerg i 2006 havde forlænget et ophold i Brasilien med en weekend for ham og konen efter en konference på skatteydernes regning.

Politireformen er tredje fejl. Der er for få betjente på gaden, og man kan ikke komme igennem til ordensmagten.

Facebook
Twitter