Høje diger skal fremtidssikre København

København skal udvide kajanlæggene i byens havneområder i højden eller bygge diger og sluser for at sikre, at havneområder i byen ikke bliver oversvømmet i fremtiden. Det fremgår ef en rapport fra OECD.

Kajanlæggene i København skal udvides, hvis de skal sikres mod fremtidens vandstigninger.

København skal udvide kajanlæggene i byens havneområder i højden eller bygge diger og sluser for at sikre, at Gammel Strand, Nyhavn og mange andre havneområder i byen ikke bliver oversvømmet i fremtiden.

Sådan lyder meldingen fra OECD, der i en ny rapport ser nærmere på Storkøbenhavns muligheder for at tilpasse sig en fremtid, hvor den gennemsnitlige vandstand i havet pga. global opvarmning vil stige med 25-50 centimeter i løbet af 100 år.

Hvidovre skal også sikres

Ekstreme, midlertidige vandsstandsstigninger på 1,5 meter eller mere vil derfor være langt sværere at håndtere end i dag, skriver Berlingske Tidende.

Rapporten fra organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling bliver offentliggjort i dag, og den når frem til, at "det hurtigt kan blive nødvendigt at opdatere beskyttelsen mod oversvømmelse på vigtige lokaliteter såsom havnen og det historiske centrum i city".

Dertil kommer, at det også er nødvendigt at sikre Hvidovres kyst, der i øjeblikket kun kan modstå en stigning i vandet på 150 centimeter.

Facebook
Twitter