Højesteret: Ingen rabat for samleverdrab

44-årige Allan Hansen fik i dag stadfæstet sin dom på 12 års fængsel for drabet på sin samlever. En principiel dom, der gør op med den såkaldte samleverrabat.

I dag blev der gjort endeligt op med tidligere retspraksis om, at er billigere at slå sin egen samlever eller ægtefælle ihjel.

Det skete, da Højesteret i dag stadfæstede landsrettens dom og idømte den 44-årige Allan Hansen 12 års fængsel for drabet på sin kæreste, den 46-årige Grethe Pedersen.

Rabatten skal fjernes

Hun fundet dræbt på sofaen i sit hjem i Gullestrup ved Herning i november 2007. Den 46-årige kvinde var død af kulilteforgiftning efter en påsat brand. Men hun var inden da blevet skudt i panden med en boltpistol. Hendes kæreste, Allan Hansen, blev sigtet for drabet, men nægtede sig skyldig.

Omkring et år efter drabet blev Allan Hansen idømt 11 års fængsel af et enigt nævningeting. Han fik derved et års rabat. Men efterfølgende skærpede Vestre Landsret straffen til 12 års fængsel.

I dag gives der normalt rabat på to års fængsel, når drabet begås mod en nuværende eller tidligere partner, mens andre drab generelt takseres til tolv års fængsel.

Derfor er denne sag principiel, for den vil lave lavet om på retspraksis og fjerne ægtefællerabatten.

Iden konkrete sag går Statsadvokat Jesper Hjortenberg dog efter en dom 13 års fængsel - også er tale om en ildspåsættelse.

Han har tidligere understreget, at en kommende praksis på 12 års fængsel altid skal ses som et udgangspunkt, der kan justeres op og ned efter de konkrete omstændigheder.

Facebook
Twitter