Højesteret mildner livtidsdomme til rockere

To rockere slap i dag fri af deres livstidsdom. Højesteret vurderede ikke, at deres bombeangreb var så farligt, at de skulle have lovens strengeste straf. I stedet fik de 16 års fængsel.

Eksrockeren Mickey Larsen blev dræbt af en bombe under hans bil på parkeringspladsen på Glostrup Sygehus. (Foto: DR © DR)

To medlemmer af rockergruppen Bandidos trak det længste strå, da Højesteret i dag udmålte straffen for et bombeangreb mod et tidligere klubmedlem.

I landsretten blev Lennart Christensen og Jacob Andersen straffet med fængsel på livstid i sommeren sidste år. De blev dømt for at have udløst den bombe, der i september 2003 dræbte eksrockeren Mickey Larsen og rev hans bil midtover på parkeringspladsen ved børneafdelingen på Glostrup Sygehus.

Ikke grundlag for livstid

"Bombesprængningen rettede sig kun mod en person og medførte ikke skade på andre, og Højesteret fandt uanset bombesprængningens farlighed ikke grundlag for at give fængsel på livstid", skriver højesteretsdommerne.

Derfor nedsatte landets øverste domstol straffen til 16 års fængsel for det voldsomme drab. Der var dog ikke tale om en enstemmig dom. En enkelt af dommerne stemte for, at de to fortsat skulle sidde inde på livstid.

Smidt ud i unåde

Mickey Larsen var i 2001 blevet smidt ud af Bandidos i unåde. På drabstidspunktet var han under udslusning fra en dom for blandt andet vold og cigarettyverier og boede på en fængselspension i Avedøre. Han havde netop været til behandling på hospitalet, da eksplosionen ramte hans bil.

Sidst Højesteret underkendte en livstidsdom var i 2004, da en 21-årig drabsmand fik nedsat sin straf til fængsel i 16 år for at have dræbt sin tidligere dagplejemor i Frederikshavn. Samme år blæste der også mildere vinde over en 44-årig kvinde fra Nordjylland, der oprindeligt var blevet dømt til livsvarigt fængsel for sammen med sin daværende elsker at have dræbt sin mand i 1992 i Biersted og for at have skudt og dræbt sin svigersøn i Aalborg i 2002.

FacebookTwitter