Højesteret stadfæster dom for ulovlig streaming

Mand fra Odense dømt i Højesteret for at udbrede ulovlig streaming.

Det er første gang nogensinde i Europa, at en person blev dømt for medvirken til at udbrede ulovlige streamingtjenester. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

En mand fra Odense er i dag blevet dømt i en sag i Højesteret om ulovlig streaming.

Sagen handler om en mand, der ifølge TV2 Fyn var medvirkende til at sprede den ulovlige pirattjeneste Popcorn Time via hjemmesiden popcorntime.dk, som han selv var ejer af.

- Højesteret finder efter en samlet vurdering, at straffen skal fastsættes til fængsel i seks måneder, og at straffen skal gøres betinget med vilkår om samfundstjeneste som bestemt af byretten, skriver højesteret i sin afgørelse.

Manden blev i 2018 dømt først ved byretten og derefter sidste år landsretten i sagen, der havde principiel karakter. I Højesteret stadfæstede dommerne byrettens afgørelse, og manden får derfor seks måneders fængsel, der er betinget af vilkår om samfundstjeneste.

Manden har desuden fået konfiskeret domænenavnet popcorntime.dk og sine indtægter fra reklamer på hjemmesiden, cirka 500.000 kroner, ligesom han skal betale omkostningerne for landsretssagen, oplyser Højesteret.

Den dømte havde krævet ophævelse, frifindelse eller formildelse af straffen.

Første dom af sin slags

Det var første gang nogensinde i Europa, at en person blev dømt for medvirken til at udbrede ulovlige streamingtjenester, fortalte en anklager efter byrettens dom i 2018.

- Aldrig tidligere er en person blevet dømt for medvirken til at udbrede streamingtjenester. Dommen er derfor et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig streaming på internettet og vil vække genklang i hele Europa, lød det fra senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaturen for særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kaldet Bagmandspolitiet.