Højre hersker i blog-sfæren

Den politiske højrefløj står stærkere i cyberspace end venstrefløjen. Blandt de 20 mest læste politiske blogs er de 19 enten ærkeliberalistiske eller nationalkonservative.

Det er det poltiske højre, der er flittige til at bruge blogs.

Den politiske højrefløj står stærkere i cyberspace end venstrefløjen. Det er konklusionen på en analyse af udbuddet af blogs på nettet, som ugebrevet Mandag Morgen offentliggører.

Blandt de 20 mest læste politiske blogs, ligger kun en enkelt på det politiske hovedstrøg, mens de øvrige er enten ærkeliberalistiske eller nationalkonservative. Venstrefløjen er klart i mindretal.

MySpace fravælges

De etablerede partier mister ifølge analysen vigtig eksponering og kontakt med især yngre vælgere ved primært at være til stede på egne hjemmesider og fravælge for eksempel det populære forum MySpace.

- Hvis man som politiker opretter en blog i MySpace, bevæger man sig væk fra ens egen hjemmebane. Men som internettet ser ud i dag, er det ikke nok bare at være aktiv på sin egen hjemmeside. Man må også have sine profiler og budskaber dér, hvor folk er. Det svarer lidt til at hænge sin valgplakat på et centralt sted i byen, siger Lisbeth Klastrup, adjunkt ved IT-Universitet og for tiden tilknyttet Center for Designforskning.