Højreekstremist skriver på dansk netside

Den norske højreekstremist "Fjordman" har skrevet stærkt islamkritiske indlæg på den danske nyheds-og debatside Uriasposten.net.

(© Corbis)

Den anti-islamistiske blogger, som den norske massemorder Anders Breivik hylder i sit manifest som et forbillede, har i årevis også forsøgt at påvirke debatten herhjemme.

B.T. er i besiddelse af i alt 17 kommentarer fra den såkaldte 'Fjordman', som i virkeligheden hedder Peder Jensen på den højreorienterede danske nyheds-og debatside Uriasposten.net.

Den 29. januar i år skriver Peder Jensen i et indlæg i Uriasposten blandt andet, at (citat) "muslimer hører ikke hjemme i vestlige lande og kommer aldrig til at gøre det".

Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme på Roskilde Universitetscenter, kalder Fjordmans indlæg for skræmmende.

- Hans synspunkt om, at islam vil kolonialisere Europa og fordrive ikke muslimer, er udbredt i det yderste højreorienterede miljø, og har tydeligvis præget Anders Breivik.

Og danskere kan jo lige såvel blive inspireret af Fjordmans tankegang, som en nordmand kan, siger Chris Holmsted Larsen til B.T.

Facebook
Twitter