Højreradikale og autonome kom i klammeri ved Dong-demo

Politiet måtte trække deres stave og anholde to ved demonstrationen, hvor 2500 protesterede mod Dong-salg.

Demonstration på Christiansborg Slotsplads imod salget af Dong til Goldman Sachs. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø © Scanpix)

To personer fra det autonome miljø er blevet anholdt efter den demonstration mod salg af Dong-aktier, som omkring 2.500 danskere deltog i her til eftermiddag foran Christiansborg Slot.

Ifølge den centrale vagtleder ved Københavns Politi måtte betjente stille sig imellem en gruppe af højreradikale og en gruppe fra det venstreorienterede miljø.

- De højreradikale ville gerne deltage i demonstrationen. Det ville arrangørerne ikke have, og de blev henvist til Højbro Plads. De venstreorienterede ville heller ikke have, de var der, så vi var nødt til at trække vores stave, fortæller vagtleder Jens Christiansen til DR Nyheder.

- De højreradikale gik hjem efter omkring 30 minutter, og ellers forløb demonstrationen roligt, siger Jens Christiansen.

K-profil overfaldet

Ifølge DRs retskorrespondent, Claus Buhr, har der de seneste dage floreret rygter på de sociale medier om, at nynazister ville dukke op til demonstrationen.

Det var formentlig derfor, at gruppen af venstreorienterede også var taget af sted mod Christiansborg.

Næstformand og leder af De Konservative i København, Rasmus Jarlov, blev dog overfaldet og slået i hovedet af nogle autonome under demonstrationen, fortæller politikeren til Ritzau.

Han var sammen med partifæller dukket op for at give deres opbakning til salget af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs, og det brød de autonome sig ikke om.

- Vi havde kun været der i ganske få minutter, da der kom en autonomt-udseende type og stjal vores banner.

- Jeg bliver skubbet hårdt og slået flere gange i hovedet og får forsøgt smadret min telefon, da jeg filmer dem for at få dokumentation, siger Jarlov til Ritzau.

Den konservative politiker vil nu melde overfaldet til politiet.

Vagtleder Jens Christiansen har kun hørt om overfaldet i medierne, og så har et vidne henvendt sig til Københavns Politi.

- Nu venter vi bare på, at Rasmus Jarlov retter henvendelse til os, siger han.

I morgen skal Folketinget tage stilling til, om Goldman Sachs kan købe 19 procent af aktierne i det statsejede energiselskab.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk