Højt fravær blandt få elever

På Blågård Skole er det få elever, der skævvrider fraværstallene. ”Det er unge, der ikke har styr på deres liv”, siger skoleleder Pia Madsen.

Fraværet på Blågård Skole ligger markant over landsgennemsnittet. Ifølge skolelederen skyldes det nogle få elever, som ikke dukker op. (Foto: © Mads Rafte Hein, DR)

Blågård Skole ligger med egne ord ”i orkanens øje” på Nørrebro i København.

Skolen har det tiendehøjeste fravær i Danmark.

Det viser en undersøgelse, foretaget af dr.dk's Undersøgende Databaseredaktion på baggrund af tal fra UNI-C og Undervisningsministeriet.

- Men det generelle billede er, at vi har et helt almindeligt fravær - og så er der enkelte elever, der har et meget højt fravær. Det påvirker naturligvis statistikken, siger skoleleder Pia Madsen til DR.

Har ikke styr på tilværelsen

-Det drejer sig om nogle få elever, og det er ikke små børn, vi taler om. Det er unge, som ikke har styr på deres liv, siger Pia Madsen.

Den tosporede folkeskole har cirka 500 elever. Derudover er der en selvstændig afdeling med læseklasser på omkring 36 elever.

Skolemiljøet er multietnisk.

Skoleleder Pia Madsen understreger, at skolen er nøjagtigt klar over, hvem der har det store fravær, og at skolen har et tæt samarbejde med de relevante myndigheder der, hvor det er nødvendigt.

Ifølge kvalitetsrapporten fra Københavns Kommune havde Blågård Skole i skoleåret 2011-2012 24 elever med et ”bekymrende fravær”. Det tal var i skoleåret 2012-2013 faldet til 19 elever.

Det gennemsnitlige fravær på Blågård Skole var i 2012/13 19,56 dage per elev.

En gennemsnitlig dansk folkeskoleelev havde 11,8 fraværsdage samme skoleår.

DR sætter i denne uge fokus på skolelevers fravær. Tirsdag kan du læse om konsekvenserne ved og løsningen på et højt fravær, mens vi torsdag ser på årsagerne.