Hofteopererede sendes hjem foran fjernsynet

En computer hjemme stuen skal både rumme træningsvideoer og sætte patienten i videoforbindelse med lægen på sygehuset.

Forskere på Silkeborg Sygehus vil undersøge om hofteopererede med hjælp fra ny teknologi kan komme hjem straks efter operationen.

Videotelefoni, tegnefilm og genoptræningsvideoer på fjernsynet hjemme i stuen kan i fremtiden måske forkorte indlæggelsestiden for patienter, der har fået en ny hofte.

Det skriver Magasinet Midt, som udgives af Region Midtjylland.

Et forskningsprojekt på Regionhospitalet Silkeborg skal vise, om man kan sende nyopererede hoftepatienter hjem fra hospitalet blot et døgn efter, de har fået en ny hofte.

I en kasse af birkefinér

Det går ud på at integrere computerteknologi og en internetforbindelse med patientens eget fjernsyn.

Teknikken er camoufleret i en kasse af birkefinér, som passer ind i de fleste hjem, skriver Magasinet Midt.

Når kassen bliver sluttet til et tv og en internetforbindelse, kan patienten ved hjælp af en simpel fjernbetjening zappe sig frem til informationer om den forestående hofteoperation og finde videoinstruktioner med de genoptræningsøvelser, som skal laves efter operationen.

I kontakt med lægen hjemme fra sofaen

Nok så vigtigt: Computeren i kassen kan også sætte patienten i video-forbindelse med en læge eller sygeplejerske på Regionshospitalet Silkeborg.

Projektet er et forskningsprojekt under den treårige sundheds-it-satsning Caretech Innovation, og det er læge og ph.d.-studerende Martin Vesterby ved Regionshospitalet Silkeborg, der står for det.