Hofteskandalen breder sig

Over 2000 hoftepatienter skal nu undersøges. For alle landets regioner indkalder nu samtlige patienter, der har fået en metalhofte, til kontrol.

Der kan være alvorlige sundhedsproblemer med ALLE typer af hofteproteser lavet af metal. Derfor bliver 2000 hoftepatienter nu indkaldt til kontrol.

Alle patienter, der har fået indopereret en metal-hofte, bliver nu indkaldt til kontrol - uanset hvilket mærke, der er tale om.

Det sker efter DR Nyheder de seneste dage har afsløret, at der kan være alvorlige sundhedsproblemer med ALLE typer hofteproteser lavet af metal. Derfor skal over 2000 patienter nu undersøges.

Alle bliver indkaldt uanset hoftetype

Alle landets regioner indkalder nu samtlige patienter, der har fået en metalhofte til kontrol - uanset hvilken model patienten har fået.

- Det er for dårligt, vi ikke er blevet kaldt ind noget før, siger Stig Bjerregaard Pedersen, der fik indopereret en metalhofte i januar 2010.

Ifølge den nyeste opgørelse har mindst 2000 danskere fået metal-hofteproteser siden 1995. I Region Syddanmark siger sundhedsdirektør Jens Elkjær, at den usikkerhed, DR-oplysningerne har rejst, er uholdbar.

- Vi vil være helt sikre på, at vores patienter med de såkaldte metal-mod-metal-hofteproteser bliver fulgt op på en betryggende vis, og derfor indkalder vi alle til kontrol på hospitalerne, så vi kan få dem undersøgt, siger Jens Elkjær.

Skandalen begyndte at rulle, da DR Nyheder afslørede, at en kunstig metalhofte fra det amerikanske firma DePuy kan ødelægge væv og knogler - og at der samtidig er mistanke om, at samtlige typer af metal mod metal hofter kan være sundhedsfarlige.

Facebook
Twitter