Hommel får 100.000 kroner i erstatning

Tidligere efterretningsofficer Annemette Hommel får 100.000 kroner i erstatning, fordi hun blev sendt hjem fra i Irak en partshøring. Byretten i Kjellerup siger, at hun måske aldrig var blevet sendt hjem, hvis proceduren var blevet fulgt.

Annemette Hommel har noget at smile ad. 100.000 kroner er godt nok kun det halve af, hvad hun havde krævet. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Den tidligere efterretningsofficer Annemette Hommel har vundet en civil retssag over Hærens Operative Kommando og får nu 100.000 kroner i erstatning.Annemette Hommel havde sammen med sin fagforening anlagt mod sin tidligere arbejdsgiver Hærens Operative Kommando og dermed staten, fordi hun i 2004 blev sendt hjem fra Irak uden den partshøring, som hun havde krav på.Tilfreds med dommenHommels fagforening er meget tilfreds med dommen.- Vi havde godt nok forlangt et større beløb, men selve det principielle og derfor vigtige for alle offentligt ansatte er gået vores vej. At offentligt ansatte har ret til at blive hørt og forsvare sig, når de står over for en disciplinær straf, siger faglig konsulent i Dansk Magisterforening Klaus Liebing.Annemette Hommel havde krævet 200.000 kroner i erstatning for de følger, hjemsendelsen har haft for hende, men fik altså kun det halve.FrifundetAnnemette Hommel blev i 2004 sendt hjem fra Irak efter anklager om, at hun havde mishandlet irakiske fanger i forbindelse med afhøring af dem. Hun blev dog senere frifundet.Partshøringen foregik dengang på et par timer, selv om kravet blandt andet er, at man skal have mulighed for at kontakte en advokat og sin fagforening.Dagens dom slår fast, at det er afgørende for afgørelsen, at udfaldet kunne være blevet et andet, hvis proceduren om partshøring var blevet fulgt. Altså at hun ikke var blevet hjemsendt.Dommen kan appelleres.

Facebook
Twitter