Hommels forsvarer: Svag ledelse skyld i hele sagen

Annemette Hommels argumenterer for fuldstændig frifindelse i sin afsluttende procedure. Han kalder anklagen om tortur mod irakiske fanger for historien om en fjer, der blev til fem høns.

Annemette Hommel bør frifindes, siger hendes forsvarer i den afsluttende procedure i sagen.

Det var en svag ledelse, der førte til, at afhøringsofficer Annemette Hommel blev trukket hjem fra den danske bataljon i Irak og senere blev anklaget for at have overtrådt de militære regler i forbindelse med afhøringer af irakere.

Det fastslog Annemette Hommels advokat, Ebbe Mogensen, i sin afsluttende procedure i Københavns Byret.

Han betegnede hele sagen som en fjer, der blev til fem høns.

Ledelsen bange for ny Abu Ghraib-sagDa beskyldningerne mod Annemette Hommel kom frem, lod bataljonens svage ledelse sig straks "rive med af tre tolkes fantasifulde historier og dramatisering af episoderne i stedet for at prøve at overveje, om det mon kunne være rigtigt, at det hele var gået så hårdt til".

- Tilsyneladende var man både hos bataljonens ledelse og hos hærens øverste ledelse fuldstændig paralyseret ved tanken om, at Danmark måske nu havde fået sit eget Abu Ghraib-tilfælde, sagde Ebbe Mogensen.

Kræver frifindelse for alle anklager

Han fastholder, at Annemette Hommel bør frifindes for alle de tre forhold, hun står anklaget for.

Ifølge Ebbe Mogensen har Annemette Hommel et grundigt kendskab til de regler, der gælder for afhøringer af fanger, og hun har aldrig overtrådt reglerne, sagde han.

Når hun lod fangerne sidde på gulvet og ikke gav dem lov til at tale sammen, så var hun på den rigtige side af reglerne.

FacebookTwitter