Homovielser kan få hver 10. til at forlade kirken

En ud af ti siger, at de overvejer at melde sig ud af folkekirken, hvis personer af samme køn får mulighed for at blive viet i kirken.

Til sommer vil de første homoseksuelle par efter alt at dømme kunne sige ja til hinanden i kirken.

Men forslaget om homovielser skaber stadig skepsis blandt en del af folkekirkens medlemmer. I en rundspørge, som Epinion har lavet for DR Nyheder, svarer 10 procent, at homovielserne får dem til at overveje deres medlemskab af Folkekirken.

Erklære sin kærlighed

Celina Sørensen og Kristina Pedersen håber på, at de snart får mulighed for at blive gift i kirke.

- Grunden til, at man gerne vil giftes, er, at man kan erklære sin kærlighed til hinanden og det kan vi jo ikke, hvis det kun er en velsignelse, siger Celina Sørensen.

En del modstandere af kirkevielse af homoseksuelle har foreslået, at de i stedet kan få deres forhold velsignet af en præst.

Venter gerne

Celina Sørensen og Kristina Pedersen er parate til at vente på at kunne blive kirkeviet.

Egentlig skulle de have været gift i maj, men med udsigten til, at Folketinget før sommer stemmer for forslaget om homovielser i kirken, har de valgt at rykke brylluppet til august.

Kristina Pedersen er overrasket over, at samkønnet ægteskab får en del af befolkningen til at overveje deres medlemskab af folkekirken.

- Jeg synes da, at det er rigtigt ærgerligt, for jeg synes, at den danske folkekirke skal være for alle.

Tror dialog er vejen frem

Celina Sørensen håber, at man gennem oplysning og dialog kan ligestille ægteskabet mellem to kvinder med ægteskabet mellem en kvinde og en mand.

- Følelsen af kærlighed er jo den samme uanset, hvem du elsker - altså om det er en kvinde eller en mand, siger Celina Sørensen.

Præst Julie Ravn Jensen fra Allehelgens Kirke på Amager håber at skulle vie Kristina Pedersen og Celina Sørensen, hvis det bliver muligt.

Folk skal have tid

Hun sammenligner debatten om homovielser med debatten om kvindelige præster for 60 år siden.

Det handler om at give folk tid til at acceptere, at kirken fornyer sig, mener hun.

- Der er jo altid forskel på, når noget pludselig er en realitet, man skal forholde sig til. Så lad os nu se, jeg tror, at det kommer til at gå helt af sig selv.

Regeringen fremsætter deres forslag om homovielser i næste uge, og det forventes altså at blive stemt igennem Folketinget inden sommerferien.