Hooliganregister giver første fængselsdom

Ung mand kunne ikke holde sig væk fra fodboldkampe, selv om han stod i hooliganregistret. Det kostede en fængselsdom.

(Foto: Esben Salling © Scanpix)

Som den første fik en 20-årig mand tirsdag en fængselsstraf, fordi han ikke kunne blive væk fra en fodboldkamp.

Den unge mand er opført i hooliganregistret og må derfor ikke opholde sig nærmere end 500 meter fra steder, hvor der spilles fodbold, hvad enten det er landsholdet, superligaen eller Uefa-klubhold.

Ind i buret- Det er dyrt at være sportsglad, som en af hans kammerater lakonisk bemærkede, da dommeren havde oplæst dommen på de 10 dages fængsel.

Det var i april 2009, at den unge mand blev noteret i hooliganregistret. Forinden var han straffet med otte måneders fængsel for vold i forbindelse med en fodboldkamp.

Den 20-årige har allerede én gang overtrådt forbuddet mod at nærme sig fodboldkampe, og første gang kostede det en bøde på 5000 kroner. Derfor skulle straffen højere op denne gang.

- Nu er vi kommet dertil, hvor bødestraf ikke længere er nok, som anklager Søren Harbo sagde under sin procedure.

Taget to gange

Det var i september sidste år, at den unge mand to gange blev taget sammen med folk fra FCK's uofficielle fangruppering Copenhagen Casuals Youth Division, der er kendt for at deltage i de voldelige sammenstød.

Den ene gang var det i nærheden af kampen mellem FC København og Brøndby i Parken, hvor der var omfattende uroligheder. Og få dage senere var det i nærheden af Tårnby Stadion, hvor Kastrup og Lyngby skulle mødes.

I maj sidste år oplyste Rigspolitiet, at der var 20 personer i hooliganregistret, mens politiet holdt vågent øje med yderligere 200 personer, der kandiderede til også at ryge i den sorte bog