Hooliganregister i hænderne på amatører

Fortrolige oplysninger fra det nyoprettede hooliganregister håndteres af uuddannede stadionvagter. Det sker trods et lovkrav om at vagterne skal have en uddannelse.

Danske Fodbold Fanklubber er kritisk over for arbejdet med at indføre hooliganregistret. (Arkivfoto)

Det er et udtrykkeligt lovkrav, at politiet kun må videregive oplysninger fra det nyoprettede hooliganregister til stadionvagter, der er uddannet til at håndtere fortrolige oplysninger.

Alligevel er der kort før starten på årets superligasæson i fodbold ikke en eneste kontrollør, der har gennemført det 30-timers kursus, som loven kræver, oplyser rigspolitiet.

I stedet har politiet benyttet en særlig paragraf i loven, som ekstraordinært tillader, at uuddannede vagter alligevel får lov til at omgås personlige oplysninger fra registret.

Fanklubber: Lad os vente

Danske Fodbold Fanklubber, der repræsenterer mere end 40.000 fodboldfans fra forskellige klubber, kritiserer forløbet.

- Vi ville foretrække, hvis man ventede med at dele ud af registeroplysningerne, indtil uddannelsen af kontrollørerne var på plads, siger foreningens formand Ronni Abergel.

- Men det er kendetegnende for hele den politiske proces, der har været op til indførelsen af registret. Det virker, som om politikerne har haft alt for travlt med at få det her gennemført, siger han.

Rigspolitiet har i en vejledning til landets politikredse anmodet om, at uddannelsen af vagterne kommer på plads inden seks måneder.

Facebook
Twitter