Hoppe-død forvoldt af brunstig hingst

Det var en brunstig hingst, som var skyld i, at gårdejer Anders Elholm Andersen i går kunne finde sin hoppe lemlæstet og død på sin mark ved Tylstrup

Det var en brunstig hingst, som var skyld i, at gårdejer Anders Elholm Andersen i går kunne finde sin hoppe lemlæstet og død på sin mark ved Tylstrup. (Arkivfoto) (Foto: visualpani © Stock.xchng)

Det var en brunstig hingst, som var skyld i, at gårdejer Anders Elholm Andersen i går kunne finde sin hoppe lemlæstet og død på sin mark ved Tylstrup.

To dyrlæger har nu set på den døde hest og er enige om, at hestens markabre død ikke var et sygt menneskes værk, fortæller Anders Elholm Andersen. Meldingen fra de to uafhængige dyrlæger var, at det var en række uheld, som var skyld i hestens død.

Lettet over at skader ikke var forvoldt af mennesker

Hingsten sprang på hoppen, og hun brækkede hoftebenet og fik åbent benbrud, som hun efterfølgende forblødte af. Mærkerne på halsen stammede fra hingsten, som naturligt kan finde på at bide hoppen, når han bedækker hende.

Anders Elholm Andersen fra Tysltrup betragter sagen om sin døde hest som afsluttet:

- Vi er utrolig lettede over at finde ud af, at det ikke var et menneskes værk, men at det var et uheld. Det havde næsten ikke være til at leve med, hvis det var et menneske, der havde gjort det.

Facebook
Twitter