Hos Danske Spil kunne man oddse på amatørfodbold i Ukraine. Der blev bare ikke spillet kampe

I flere tilfælde har Danske Spil udbudt væddemål på fodboldkampe udsat for matchfixing.

Der bliver ikke spillet mange fodboldkampe i øjeblikket på grund af coronavirusset. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Mens internationale sportsligaer i øjeblikket står stille, har Danske Spil i flere tilfælde udbudt fodbold-væddemål på ukrainske amatørkampe, der

tilsyneladende
aldrig er blevet spillet.

I sidste uge indeholdt Danske Spils oddset-program flere kampe mellem holdene Lozovatka, Melitopol Cherry, FC Berdyansk og Tavria, hvor danske spillere derfor kunne placere indsatser på udfaldene af de ukrainske amatørkampe.

Men nu har Ukraines fodboldforbund slået alarm, skriver Politiken.

Da forbundet modtog flere

meldinger
om, at der på forhånd var satset store pengebeøb på bestemte udfald i kampene, rettede etikchef Francesco Baranca henvendelse til amatørklubberne.

- Deres svar var klart: De spillede slet ikke fodbold, de var ikke engang samlet, siger italienske Francesco Baranca til Politiken.

Francesco Baranca, der leder indsatsen mod

matchfixing
i Ukraine, er overbevist om, at der er tale om såkaldte spøgelseskampe: Fodboldkampe, der ikke bliver spillet, selvom de fremgår af spiludbyderes kampprogrammer, fordi der indrapporteres falske data fra kampene. På den måde kan kriminelle tjene penge på et opgør, selvom det ikke bliver spillet.

Danske Spil: Vi har fulgt vores procedure

Mens Danske Spil ifølge Politiken har udbudt væddemål på tre af de ukrainske kampe, har de statsejede spiludbydere i Norge og Sverige fravalgt at udbyde spil på opgørene.

Ifølge Danske Spil opererer de med flere

tiltag
, der skal stoppe sager som disse.

Blandt andet er det op til deres "samarbejdspartnere" at udvælge kampe og samtidig levere et troværdigt resultat. Og samtidig sætter de deres indskudsgrænse lavt på kampe fra ligaer, som de ikke har et stort kendskab til, siger Niels Folmann, direktør for Danske Licens Spil, der udbyder sportsvæddemål til

DR
Nyheder.

- Vi har fulgt den normale procedure. Vi reagerede lynhurtigt, da vi fik at vide, at der var noget mistænkeligt ved kampene, og lukkede det ned, siger han.

Danske Spil valgte efterfølgende at udbetale gevinster til spillere, der havde vundet på kampene, samt at udbetale indskuddet til tabende spillere.

Niels Folmann forklarer, at Danske Spil hvert år udbyder spil på flere end 300.000 sportskampe. Derfor er de afhængige af, at den info de får fra deres samarbejdspartnere er troværdig, siger han.

- Vi har meget få kampe ud af 300.000, hvor der er problemer. Hvert eneste tilfælde er et for meget, men vi er jo nede i meget, meget små andele af det samlede spiludbud på et normalt sportsår, hvor vi har de her problemer.