Hospital: Drabssigtet mand kendte dræbt læge fra behandlingsforløb

Ifølge DR's oplysninger efterforsker politiet relationen som muligt motiv.

Politiet udsendte dette billede af den dræbte læge under efterforskningen. Nu sidder en 54-årig mand fængslet i sagen - mistænkt for drab og røveriforsøg. Foto: Nordsjællands Politi

Hvad der i første omgang lignede et tilfældigt og særdeles groft hjemmerøveri med en fatal udgang for den 58-årige læge Charlotte Asperud fra Tisvildeleje, kan nu vise sig at være noget andet.

For den 54-årige mand, der sidder varetægtsfængslet for drabet, har tidligere været behandlet af lægen.

Det oplyser Nordsjællands Hospital til DR Nyheder.

- Direktionen på Nordsjællands Hospital har fået oplyst af politiet, at den formodede gerningsmand har haft et behandlingsforløb, der involverede blandt andet den dræbte læge Charlotte Asperud, lyder det i en skriftlig kommentar fra Bente Ourø Rørth, hospitalsdirektør ved Nordsjællands Hospital.

Nordsjællands Hospital består af Hillerød Hospital, Frederiksunds Hospital og Sundhedshuset Helsingør, hvor den dræbte Charlotte Asperud arbejdede. Blandt andet på begge hospitalers akutmodtagelser, har politiet tidligere oplyst.

Ifølge DR Nyheders oplysninger efterforsker politiet relationen mellem lægen og den 54-årige mand som et muligt motiv i sagen.

Charlotte Asperud blev slået 19-20 gange i hovedet med genstand og døde efterfølgende af sine kvæstelser.

- Vi er på hospitalet ikke vidende om, hvordan eller om det forløb kan kobles til drabet på Charlotte, lyder det fra hospitalsdirektøren ved Nordsjællands Hospital.

DR Nyheder spurgte allerede i begyndelsen af juni, om Nordsjællands Politi kunne bekræfte, at lægen havde været med til at behandle og tvangsindlægge den mand, der nu sidder varetægtsfængslet for drabet på hende.

Svaret lød dengang, at politiet ikke kunne bekræfte det. Nordsjællands Politi vil heller ikke i dag udtale sig om sagen af hensyn til efterforskningen.

Mistænkt dømt flere gange før

Den 54-årige mand er tidligere dømt flere gange.

I 2013 fik han to år og seks måneders fængsel for over 200 tiltalepunkter – for eksempel forhold som tyveri, bedrageri og spirituskørsel.

Det fremgår af dommen mod ham, at han dengang var uden job, havde økonomiske problemer og et misbrug af alkohol og kokain, som han finansierede med tyveri, kreditkortbedrageri og identitetstyveri.

På grund af sit alkoholproblem har han også flere gange været indlagt til afrusning og abstinensbehandling på psykiatriske afdelinger, står der i dommen.

Den 54-årige blev dengang vurderet til at lide af personlighedsforstyrrelse, da han blev mentalundersøgt af retspsykiatrisk klinik i forbindelse med sagen.

I den nuværende sag har politiet også bedt om at få den 54-årige mand mentalundersøgt.

Hospital er løbende blevet orienteret

Lederne og medarbejderrepræsentanterne på Nordsjællands Hospital er løbende blevet orienteret om den tragiske sag af direktionen, oplyser hospitalet.

Om sagen har haft konsekvenser for hospitalets måde at arbejde på, oplyser Nordsjællands Hospital ikke, men de udtaler:

- Vi har som hospital et ansvar for, at vores medarbejdere kan føle sig trygge.

- Derfor ser vi blandt andet sammen med medarbejderrepræsentanterne på, om vi kan højne vores medarbejderes sikkerhed yderligere - både i det daglige møde mellem sundhedspersonalet og patienterne og i de informationer, der kan tilgås via digitale journaler og lignende.

Den 54-årige mand er beskyttet af et navneforbud. Han nægter sig skyldig.

Her fortæller efterforskningsleder Henrik Gunst om, hvad der førte til anholdelsen af den 54-årige mand, som politiet mistænker for drabet:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter