Hospital indfører halalkød til patienter

Hvidovre Hospital indfører nu halalkød på menuen af hensyn til patienterne med muslimsk trosretning.

Hvidovre Hospital serverer nu kun halalslagtet kød for samtlige 4000 patienter på sygehuset. (Foto: © Claus Bech, Scanpix)

- I Guds navn. Allah er den største.

Den muslimske velsignelse vil nu lyde over alt det oksekød, som patienterne på et af landets største hospitaler sætter tænderne i, skriver Ekstra Bladet mandag.

Hvidovre Hospital har nemlig valgt, at det kun vil servere oksekød, der er halalslagtet, til samtlige de over 40.000 patienter, der hvert år er indlagt. Det er besluttet af religiøse hensyn.

Forfejlet politik

Tiltaget møder hård kritik fra integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet.

- Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig mener integrationseksperten, at det er et misforstået hensyn, at hospitalet favoriserer én minoritetsgruppe.

- Problemet er, at det vil irritere dem, der er imod halalslagtning for eksempel ateister eller kristne, konstaterer han.

Modtager ingen klager

Vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen kan ikke se noget problem og understreger, at hospitalet ikke har modtaget klager over halalkødet.

- Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød, siger vicedirektøren.

Torben Mogensen mener heller ikke, at hospitalet er med til at trække islamisk tro ned over hovedet på de ikke-muslimske patienter.

- For det første mener jeg ikke, at en slagtemetode som sådan har noget med tro at gøre. Det andet er jo, at alle kyllinger i Danmark er halalslagtet, og det har mig bekendt ikke fået nogen til at stoppe med at spise kylling.

Ingen dansk opgørelse

Der findes ikke nogen samlet opgørelse over, hvor mange hospitaler herhjemme der har halalkød på menuen. På Rigshopitalet er det eksempelvis kun muslimske kræftramte børn, der får det, mens det på Aarhus Sygehus skal bestilles særskilt.