Hospitalsdirektør: Vi er helt rolige ved at behandle ebola-mistanke

Episoder i USA og Spanien, hvor sygeplejersker er blevet smittet med ebola, bekymrer ikke vicedirektøren på Hvidovre Hospital.

Der er ingen grund til bekymring over udsigten til eventuelt at skulle behandle ebola i Danmark, for der er styr på sikkerhedsprocedurerne.

Det slår vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, fast, efter ebola-mistanken endnu engang er brudt ud.

I både Spanien og Texas, USA, er sygeplejersker selv blevet smittet med ebola, mens de behandlede andre ebola-ramte, men Torben Mogensen maner til besindighed. Hvidovre Hospital har nemlig øvet sine sikkerhedsprocedurer for nyligt.

- Vi er relativt sikre på, at det, der er sket i både Spanien og i Texas, er, at man har brudt de sikkerhedsprocedurer, som vi har trænet - så vi er helt sikre ved vores sikkerhedsprocedurer, slår Torben Mogensen fast overfor DR Nyheder.

Udelukker først malaria

Når Hvidovre Hospital modtager patienter, hvor der er mistanke om ebola, begynder en helt fast producere for, hvordan de skal behandles.

- Først tager man en blodprøve for at udelukke malaria. Hvis det ikke er malaria, tager vi en blodprøve, som vi sender til Statens Serum Institut, fortæller Torben Mogensen og fortsætter:

- Hvis prøven er negativ, så betragter vi det som 100 procent sikkert, man ikke har ebola.

Hospital tager forholdsregler

Hvidovre Hospital forventer at have et svar på prøven inden klokken 19.00 i aften.

Indtil da bliver personen, der er en medarbejder fra Læger uden Grænser, behandlet nøjagtig ligesom, hvis vedkommende var smittet.

- Man bliver isoleret, og personalet beskytter sig med isolationsdragte, således at der ikke er nogen risiko for vores personale, siger Torben Morgensen.

Se hele interviewet med Torben Mogensen i videoen i toppen af artiklen.

Hospitalsdirektør i Texas undskylder

I USA er to amerikanske sygeplejersker, der passede ebola-patienten Thomas Eric Duncan, blevet smittet med ebola.

Hospitalet i Dallas er siden blevet kritiseret af den største fagforening for sygeplejersker i USA for, at sygeplejerskerne angiveligt i flere dage arbejdede uden den rigtige beskyttelse og fik konstant besked på at ændre sikkerhedsrutinerne.

I dag undskylder hospitalsdirektøren på Texas Health Presbyterian Hospital for de fejl, der er begået i sagen.

- Trods vores bedste intentioner og et kvalificeret medicinsk hold blev der desværre begået fejl i vores indledende behandling af hr. Duncan (den første ebolapatient, red.).

- Vi diagnosticerede ikke hans symptomer på ebola korrekt. Det er vi meget kede af, siger direktør Daniel Varga i en skriftlig udtalelse.

Facebook
Twitter