Hov, hvor er hus nummer 15 henne?

Brandfolk og Falck kan ofte ikke finde det rigtige hus, når de skal ud at hjælpe folk i nød. For husnummeret er gemt af vejen.

Brandfolk og Falck kan ofte ikke finde det rigtige hus, når de skal ud at hjælpe folk i nød. For husnummeret er gemt af vejen. (Foto: Jakob Andresen © DR)

Brandfolk og Falck kører ofte rundt og leder efter der rigtige hus, når de skal ud og hjælpe folk i nød.

For husnummeret er ganske enkelt gemt af vejen.

Udbredt og farligt problem

Ifølge formanden for Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund, Arne Christensen, er det et udbredt og farligt problem.

- Det er et forholdsvist stort problem, især ude på landet. Det kan i yderste konsekvens godt komme til at koste menneskeliv, fortæller han til dr.dk/syd.

Og et manglende nummer kan være forskellen på liv eller død.

For hvis du ikke har et synligt husnummer på din ejendom, så kan du risikere, at en ambulance eller brandbil ikke kan finde dig, når du har brug for hjælp.

Konsekvenser for patienten

Ambulancechef i Falcks Region Syd Niels Thorup fortæller, at problemet ikke er meget stort for ambulancekørslen, fordi ambulancerne er udstyret med navigationssystemer.

Men han fastslår, at et manglende husnummer kan få alvorlige konsekvenser. Og én gang er en for mange, understreger han.

- Hvis vi skal køre rundt og lede efter den pågældende adresse, så kan det medføre forsinkelse af turen, og også af den behandling vi starter op. Og så vil det selvfølgelig få konsekvenser for patienten, forklarer ambulancechefen til dr.dk/syd.

Skal være synligt fra vejkanten

Brandformanden Arne Christensen fortæller, at alle husnumre bør være synlige og tydeligt fra vejkanten, uanset om man bor helt ude til vejen eller for enden af en markvej. På den måde er der ingen tvivl om, hvor brandbil eller ambulance skal køre hen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter