Hovedstadens Beredskab: Alle tre etager i Holsteins Palæ kan styrte sammen

Branden udvikler sig stadig i den fredede bygning fra 1600-tallet, og røgdykkerne er trukket ud på grund af nedstyrtningsfare.

Talsmand for Hovedstadens Beredskab Tim Ole Simonsen forventer, at Stormgade vil være lukket for trafik i dag og muligvis også i morgen. (© DR Nyheder)

- Der er høj risiko for, at etagerne og de indvendige dele af bygningen på Stormgade 10 styrter sammen.

Sådan lyder det fra Tim Ole Simonsen, talsmand for Hovedstadens Beredskab, som arbejder på at slukke en brand i bagbygningen i Holsteins Palæ i hjertet af København.

Han forklarer, at bygningens ydervægge sandsynligvis vil blive stående, men at der er 'høj risiko' for, at de indre gulve og lofter styrter sammen. Derfor er røgdykkerne nu også trukket ud af ejendommen.

-Det har nu brændt i over fem timer. Det er meget alvorligt. Når det brænder i etageadskillelserne, svækkes bygningen, og den suger vand og bliver tung, siger han.

Branden brød ud i nat klokken 04.25, og beboerne i naboejendommene er evakueret.

Københavns Politi oplyser, at Stormgade vil være spærret og lukket for trafik frem til tirsdag aften.

Holsteins Palæ er en fredet bygning, som er i færd med at blive renoveret og omdannet til 12 luksuslejligheder.

Ejerne af bygningen, Artha Ejerlejligheder I P/S frygter, at mange af de gamle, værdifulde elementer i ejendommen er gået tabt i branden, og at fire af lejlighederne er blevet voldsomt beskadiget.

Ifølge Hovedstadens Beredskab er brandslukningen mere udfordrende, når bygningen er under renovering.

- Den oprindelig bindingsværk-bygning er fra 1620, der er bygningsmaterialer overalt, og døre og vinduer er placeret anderledes. Det er en kompliceret indsats, siger Tim Ole Simonsen.

Facebook
Twitter