(Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)

Hovedstadens gader og baggårde flyder i skrald

Skraldemænd i København, Dragør og Tårnby strejker stadig søndag eftermiddag.

De københavnske gader og baggårde er efterhånden voldsomt mærket af skralde-strejken, der fortsætter ind i weekenden, og skraldet vælter nu over de sorte affaldscontaineres bredder.

Strejken begyndte for en uge siden, hvor flere hundrede skraldemænd i protest over deres arbejdstider hos deres kommende arbejdsgiver, Amager Ressourcecenter (ARC), nedlagde arbejdet.

Affaldsindsamlingen i Københavnsområdet har i nogle år været udliciteret til private aktører. Københavns Kommune er dog i færd med at overtage opgaven, og derfor skal skraldemændene snart arbejde for ARC, der er offentligt ejet.

Amager Ressourcecenter har tidligere meldt ud, at de gerne vil i dialog med skraldemændene, men ikke så længe de strejker.

Mandag tidlig morgen skal de strejkende skraldemænd mødes og finde ud af, om strejken skal fortsætte, eller om det er tid til at genoptage arbejdet og gå i dialog med ARC.

 • Skrald hober sig op i København. Billederne i artiklen er fra Nørrebro lørdag den 25. marts 2023. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  1 / 7
 • Skraldemændene blev pålagt at genoptage arbejdet torsdag, men da de nægtede dette, fik flere hundrede skraldemænd en bøde på i alt 1,5 millioner kroner for at strejke. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  2 / 7
 • Det drejer sig om cirka 500 skraldemænd, som har strejket i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i en uge (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  3 / 7
 • Det har resulteret i, at et stort antal borgere i København og på Amager ikke får afhentet deres skrald. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  4 / 7
 • I begyndelsen af ugen valgte skraldemænd på Frederiksberg at strejke i sympati med deres kollegaer i nabokommunen, men genoptog arbejdet igen onsdag morgen. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  5 / 7
 • Mandag morgen mødes skraldemændene endnu engang for at vejre stemningen, i forhold til om strejken skal fortsætte eller ej. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)
  6 / 7
 • Skraldemændene strejker, fordi de mener, at de ikke møder samarbejde i de igangværende forhandlinger om arbejdsplanlægning med deres kommende arbejdsgiver ARC, skriver Fagbladet 3F. ARC har adresse ved Amagerforbrændingen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  7 / 7