Hovedstadens hospitaler behandler færre patienter

Som en konsekvens har Region Hovedstaden besluttet at genansætte lægesekretærer.

Indførelsen af sundhedsplatformen betyder, at lægerne bruger for lang tid ved computeren, så derfor genansættes der lægesekretærer. (© (c) DR)

Antallet af patienter, der bliver behandlet på hospitalerne i Region Hovedstaden, er faldet stærkt efter indførelsen af det nye it-system Sundhedsplatformen.

Nye tal fra regionen viser, at hospitalerne i år ventes at behandle syv procent færre patienter end sidste år, skriver Politiken.

Samlet set står Region Hovedstaden derfor til at skulle tilbagebetale et tilskud på 430 millioner kroner til staten, fordi hospitalerne har behandlet for få patienter.

Desuden skal regionen tilbagebetale andre 300-320 millioner kroner, fordi hovedstadens hospitaler behandler færre patienter fra andre regioner.

De nye tal fik mandag aften partierne i Region Hovedstaden til på et lukket møde at beslutte at begynde at genansætte lægesekretærer.

De er tidligere blevet fyret, fordi regionen mente, at lægerne kunne overtage deres arbejde, når Sundhedsplatformen blev indført.

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), havde håbet, at udviklingen var ved at vende.

- Vi har løbende fået at vide, at aktiviteten var på vej op på Herlev Hospital og på Rigshospitalet. Vi kan nu se, at de stadig sakker bagud, og på Herlev går det i den forkerte retning.

/ritzau/

Facebook
Twitter