HPV-forening kritiserer undersøgelse: Vacciner bør stoppes

Undersøgelsen har ikke ændret holdningen hos Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte.

Undersøgelsen er bestilt af Sundhedsstyrelsen, da der var et højt antal af unge piger og kvinder, som oplvede Smerter og svimmelhed, udtalt træthed og besvimelser, der muligvis skyldtes vaccinen. (Foto: © Martin Ballund, Scanpix)

Det har ingen betydning, at en komité nu er nået frem til, at der ikke er beviser for, at HPV-vaccinen er skyld i de symptomer, som unge kvinder beskriver.

Det siger Karsten Viborg, formand i Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte, til DR Nyheder. Formanden mener nemlig, at medlemmerne af undersøgelseskomitéen er inhabile, og resultatet var derfor forventet.

- Det er de samme mennesker, der har besluttet, at vaccinen skulle godkendes. Man burde have uvillige medlemmer, der ikke er farvede af interesser i medicinalindustrien, siger Karsten Viborg.

Undersøgelsen er bestilt af Sundhedsstyrelsen, da der var et højt antal af unge piger og kvinder, som oplevede smerter og svimmelhed, udtalt træthed og besvimelser, der muligvis skyldtes vaccinen.

Undersøgelsen har ikke ændret nogen holdning hos Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte.

- Det ændrer intet. Vaccinen giver alt for mange skader. Når man ikke kan finde behandling til de tusindvis, der er blevet syge, er det vanvittigt at blive ved med at vaccinere, siger Karsten Viborg.

Han mener desuden, at både placebo-patienterne og vaccinepatienterne i undersøgelsen netop har fået vaccinestoffer.

Landsforeningen HPV-bivirkningsramte vil nu forsøge at få sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at fremskaffe dokumentation for, at der har været en placebogruppe, som kun har modtaget neutralt placebo under de kliniske studier.