Hundeejere om svømmeforbud: Helt grotesk

På danske strande med blå flag er det nu forbudt for hunde at gå i vandet. Det er helt grotesk, siger Dansk Kennel Klub.

Hunde skal fremover gå væk fra det de strande, der er mærket med blå flag, hvis de skal i vandet. (Foto: © Karin Mette Petersen, DR Nordjylland)

Det er ikke længere tilladt for hunde at gå i vandet ud for de 250 danske strande med blå flag.

Forbuddet er allerede trådt i kraft og skyldes, at Danmark skal leve op til nogle bestemte kriterier for at være med i den internationale miljømærkningsordning.

- Vi vidste det faktisk ikke, men blev gjort opmærksom på det ved en kontrol.

- Verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet undersøgelser, der viser, at antallet af E. colibakterier i vandet stiger, hvis hunde bader i det, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag-konsulent i Friluftsrådet.

Kennelklub: Noget pjat

Han påpeger, at Blå Flag-området ikke fylder hele stranden, men at hundeejerne ofte kan gå et par hundrede meter til højre eller venstre og lade deres dyr gå i vandet.

- Blå Flag er jo en defineret del af stranden, og går man væk fra det område, er det lovligt, siger Bjarke Lembrecht Frandsen.

Der er 250 Blå Flag-strande i Danmark. (© Friluftsrådet/Google Maps)

Men det er stadig "noget pjat", lyder det fra Dansk Kennel Klub.

- Hundeejere er normalt flinke, og deres hunde sviner ikke på stranden. Jeg har da ikke hørt, at det er forbudt for blebørn at bade i vandet. Jeg har haft med hundearbejde at gøre i 50 år og har aldrig hørt, at de forurener. Det er helt grotesk, siger formand Jørgen Hindse.

Skal være i snor

Han vil straks i næste uge tage forbuddet op i Dansk Kennel Klub.

Lige som tidligere år skal hunde fortsat være i snor på strandene med blå flag.

Danmark har omkring 7.500 kilometer kystlinje.