Hundeejere sparer tusindvis af kroner på vaccine

Dansk Dyrlægeforening vil vaccinere hunde mindre i fremtiden. Det sparer hundeejere for flere tusinde kroner.

For fremtiden kan din hund nøjes med to-tre vacciner i sit liv - og du kan som hundeejer spare flere tusinde kroner. (Foto: Rasto © Stock.xchang)

I fremtiden kan din hund nøjes med langt færre vaccinationer end tidligere - og dermed kan du som hundeejer spare flere tusinde kroner på vacciner i løbet af et hundeliv.

Det står klart efter, at Den Danske Dyrlægeforening nu vil ændre praksis i forhold til kravet om vaccine af hunde for de tre mest normale sygdomme blandt de firbenede.

- Vi vil for fremtiden anbefale vores medlemmer kun at vaccinere hunde to-tre gange i deres liv for de såkaldte kernevacciner, siger Karina Ryborg, formand for sektion for hund, kat og smådyr i Den Danske Dyrlægeforening til dr.dk.

Skiftet kommer efter nye forskningsresultater fra den uvildige komité Wsava (World Small Animal Veterinary Association) viser, at det kun er nødvendigt at vaccinere hunde for de tre 'kernesygdomme' hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse to-tre gange i hundens levetid.

Gør man det, vil hunden have lige så store chancer for at overleve, som den ville, hvis den får vaccinerne igen og igen i sit 'voksne' liv.

- Vi har været i dialog med forskerne bag resultaterne, og vi er overbeviste om, at resultaterne holder. Derfor går vi nu ud og anbefaler vores medlemmer at ændre praktisk, så de følger de nye retningslinjer, fortæller Karina Ryborg.

Hundeejere vil spare flere tusinde kroner

Indtil videre har anbefalingen til dyrlægerne ellers været, at vaccinere for de tre 'kernesygdomme' mindst hvert tredje år, mens mange dyrlæger troskyldigt har vaccineret hvert år.

- Vi har fulgt de anbefalinger, som producenterne af vaccinerne er kommet med, og har handlet i god tro, siger Karina Ryborg fra Den Dansk Dyrlægeforening.

Hver gang er regningen for de ekstra og unødvendige vacciner gået til hundeejerne, som har måtte betale over 500 kr. per vaccine.

Stor glæde i Dansk Kennel Klub

Derfor skaber det også glæde hos Dansk Kennel Klub og Foreningen af Danske Hundeejere, at dyrlægerne nu skifter kurs:

- Det er et glædeligt budskab, for vores medlemmer kommer jo til at spare flere tusinde kroner på det her, siger Jørgen Hindse, formand for Dansk Kennel Klub.

Stadig vaccineres for rabies

Samtidig glæder han sig over, at hundene nu ikke skal udsættes for overvaccination og en række unødige nålestik i deres livsforløb.

- Og når man tænker på, at der er omkring 600.000 hunde her i landet, så det mange vaccinationer, som hundene vil slippe for i fremtiden, siger Jørgen Hindse.

Helt slipper dyreejere dog ikke for de dyre vacciner. De nye anbefalinger tager således kun stilling til kernesygdommene, ikke til andre hundesygdomme som rabies og leptospirose.

Facebook
Twitter