Hundevenligt nytår: 223 hunde (og deres ejere) er tjekket ind på lydisolerede hotelværelser

For andet år i træk sover Peter Hart på hotel med sin hund for at undgå brag og lysglimt fra fyrværkeri.

'Der går faktisk flere dage, før han er sig selv igen, fortæller Peter Hart om sin hund, Jensen, der derfor tilbringer nytårsaften sammen med sin ejer på hotel.

Den otteårige hund Jensen er virkelig bange for fyrværkeri. Det har Peter Hart oplevet, når han har været hjemme nytårsaften.

- Jensen ligger som regel bare ovenpå mig og ryster. Og så kan han ikke holde sig, så han skider og tisser indenfor, fortæller han.

Derfor sover Peter Hart på hotel for andet år i træk med sin hund.

- Nytårsaften er på hans betingelser, siger han.

Også selvom det koster nogle klejner at holde nytår på den måde. Peter Hart har betalt 2.345 kroner for den ene overnatning.

- Hellere det end at have en hund, der er rigtig bange. For der går faktisk flere dage, før han er sig selv igen, fortæller han.

Hunde på hotel er populært

Det er tredje år i træk, at Clarion Hotel Copenhagen Airport åbner værelserne for hunde nytårsaften.

180 værelser er booket til hundevenligt nytår. I nat sover 223 hunde med deres ejere på hotellet. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år.

Der var kø ved receptionen, da de firbenede gæsterne tjekkede ind.

- Der har været en fantastisk god stemning de år, vi har gjort det, siger hoteldirektør Jesper Olesen.

Da hotellet ligger ved lufthavnen, har det helt optimale forhold for hunde, der ikke kan lide fyrværkeri.

- Vi har fuldstændig lydisolerede værelser, og de kan også mørklægges, fortæller Jesper Olesen.

Da gæsterne tjekkede ind, fik de tilbudt en madskål og en doggybag med hundemad. De to-benede har så måttet vælge, om de ville spise nytårsmenuen med deres hunde på værelset. Eller om de vil spise i restauranten.

- Hunden er ikke med til bords, det kan vi desværre ikke tillade. Jeg tror også, de har det bedst på værelset, lyder det fra hoteldirektøren.

Mange hunde er bange for brag

Lysglimt fra fyrværkeri og især de høje brag skræmmer mange hunde.

- Hunde er ikke vant til fyrværkeri. De har ikke hørt de her lyde før. Første gang man bliver udsat for så kraftig en påvirkning, så vil der ofte komme en reaktion, fortæller Erik Andersen, der er adfærdsspecialist og stifter af Dansk Dyreinstitut.

Musikken i receptionen blev overdøvet af bjæf og vuf på Clarion Hotel ved Københavns Lufthavn.

Hvis hunden udvikler en panikreaktion, så kan det gå rigtig galt.

- Så ser man en hund, der ryster og forsøger at komme væk. Som prøver at gemme sig et eller andet sted, siger Erik Andersen.

- Og er man udenfor, hvor hunden ikke har snor på, så er det der, den løber fra stedet uden at vide, hvor den løber hen. Det er derfor, vi ser hunde, der forsvinder og desværre ikke kommer tilbage igen. Og det er tragisk, mener han.

For at undgå en aften, hvor hunden er bange, tager flere altså på hotel.

- Så har alle en god aften, siger Erik Andersen.

Sæt afslappende musik på

Men man kan altså også gøre nogle ting derhjemme, så hunden ikke bliver skræmt fra vid og sans.

Man kan for eksempel trække gardinerne for, så der ikke kommer lysglimt ind gennem vinduerne. Man kan også spille afslappende musik

- Og måske spille det lidt højere, end man plejer. Og så kan man være lidt mere sammen med sin hund i det tidsrum, hvor det står værst på - for eksempel lave nogle små øvelser med hunden og få den til at abstrahere fra lydene, lyder rådene fra Erik Andersen.