Hundredvis dropper asylansøgningen

279 asylansøgere har trukket deres ansøgning tilbage siden nytår, viser nye tal fra Integrationsministeriet.

Især irakere og iranere har valgt at droppe asylansøgningen. Arkivfoto. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Siden starten af 2016 har 279 asylansøgere trukket deres ansøgning om asyl i Danmark tilbage. Det oplyser integrationsminister Inger Støjberg (V) i et svar til Integrationsudvalget.

Det er udvalgets formand, udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti Martin Henriksen, der har spurgt ministeriet til antallet af udrejste. Og ud af de 279 bider Martin Henriksen især mærke i, at ni syrere har valgt at trække deres ansøgning om asyl.

- Mig bekendt er det første gang, at der er syrere, som rejser tilbage til Syrien. Og det siger jo noget om, at de ikke er så forfulgte, som de påstår, at de er.

Ud af de ni syrere, der har trukket deres ansøgning om asyl tilbage, er tre taget tilbage til Syrien.

Flest iranere og irakere rejser

Langt størstedelen af de nationaliteter, som har ombestemt sig i forhold til asylansøgning i Danmark, er irakere og iranere.

- Af de folk, der kommer til Danmark, både syrere og andre nationaliteter, er langt størstedelen bekvemmelighedsflygtninge. De er migranter, der ikke flygter direkte fra krig, men bevæger sig rundt mellem forskellige lande for at finde det sted, hvor de kan leve det bedste liv, mener Martin Henriksen.

Danmark betaler en flybillet ud af landet til de asylansøgere, som ombestemmer sig, men Inger Støjberg oplyser i sit svar til integrationsudvalget, at der også kan findes et mørketal for asylansøgere, som har forladt landet, uden at give myndighederne besked.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk