Husker du tvillingerne Mikael og René? Nu vil de være stjerner

For otte år siden var de med i DRs underholdningsprogram 'X Factor'. Tvillingerne Mikael og René har siden skrevet deres egen musik.

Mikael og René optrådte i 2008 i X Factor med nummeret 'Wisemen' af James Blunt. I klippet her optræder de for en børnehave i 2015.

- Jeg dirrer, venner. Så mange følelser er der i det, I kommer med. Det er så fedt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er dybt rørt af det, I gør.

Det var ordene fra 'X Factor'-dommer Thomas Blachman, da tvillingerne Mikael og René i 2008 var til audition.

Brødrene, der nu er 26 år, røg ud af 'X Factor' efter anden runde, men har siden da ikke opgivet drømmen om at få deres egen musik ud over rampen.

Dengang kaldte Mikael og René med efternavnet Amdi Hansen sig for 'EngleForEvigt'. Og under selvsamme musikernavn håber de den dag i dag at blive stjerner.

Vil ændre synet på handicappede

Kampen om at blive musikere sker samtidig med, at de skal have hverdagen til at fungere.

Begge brødre er udviklingshæmmede og har adhd, og René Amdi Hansen har epilepsi. De lever på overførselsindkomst, men vil allerhelst væk fra den offentlige ydelse og leve af at optræde.

Musikken er altid det vigtigste, mener tvillingerne.

DR har i en ny reportageserie fulgt tvillingerne i deres hverdag og ikke mindst i øvelokalet, hvor de synger egne sange og fortolker andres numre.

Optræder på plejehjem

Faktisk lykkes det Mikael og René at få småjobs på plejehjem og i børnehaver.

- Vi elsker musik begge to. Vi kunne bare godt tænke os at gøre folk glade og vise, hvor glade vi er for musikken og bidrage til samfundet med musik, siger René Amdi Hansen i programmet, der bliver vist i aften klokken 20.30 på DR1.

Mikael og René har i perioder øvet 40 timer om ugen. De optræder både med egne og andres sange. Blandt andre Bamse er et af deres store forbilleder. (© (c) DR)

I dag har Mikael og René fået en god tilværelse, men det har ikke altid været nemt at være handicappet med musikalske drømme.

- Jeg har en drøm om at ændre folks syn på handicappede. Har handicappede noget, de er gode til, synes jeg, at man skal udvikle deres talenter, siger Mikael Amdi Hansen.

Far er med hele vejen

Brødrenes far, Erik Amdi Hansen, er også blevet deres manager. Og det er blevet hele familiens store projekt at gøre Mikael og René til musikalske stjerner.

- Der er rigtig mange, der griner ad dem, men der er rigtig, rigtig mange, der griner med dem. Som synes, det er rigtig fedt, det de laver, siger Erik Amdi Hansen i programmet.

- Det er mig, der har fået idéen til det og sat det i værk. Og familien bakker 100 procent op om det. Vi prøver på at få det til at give lidt penge ved at sælge billetter (til koncerter, red.). Men det vigtigste er, at der kommer folk, som er interesseret i at få Mikael og René op på et højere niveau og også er interesseret i at bevare dem som de glade drenge, de er, siger han videre.

I aften 20.30 på DR1 bliver første afsnit af 'Tvillinger med stjernedrømme' sendt. Her kan du møde Mikael, René og deres familie og se, hvordan de arbejder på at få deres store musikalske gennembrud.