'Hval-junkie': Kæmpehval i Øresund er nok en kaskelot

Jens Peder Jeppesen fra Øresundakvariet opfordrer folk til at tage ud på vandet og spejde efter kæmpehvalen.

Det var en livslang drøm, der i går gik i opfyldelse for marinbiolog og akvariechef Jens Peder Jeppesen, da han så en større hval i det nordlige Øresund. En hval, som han nu er overbevist om, er en kaskelothval.

- I går var vi overbeviste om, at det var en pukkelhval, men da vi senere så video og billeder af den, er vi nu overbeviste om, at det i stedet er en kaskelot, hvilket er meget mere usædvanligt end pukkelhvalen, siger han til DR Nyheder.

Deres egne videoer viser, at hvalen har en krum ryg og en skrå blåst - det vil sige, at når hvalen blæser vand og luft ud, stryger det skråt over vandoverfalden, hvilket er kendetegnende for en kaskelothval.

- I Øresund er det helt ekstremt sjældent at se en kaskelot, og at se den på sin egen hjemmebane er helt fantastisk, og det er et syn, som aldrig vil forsvinde fra min nethinde, siger en tydeligt begejstret Jens Peder Jeppesen, der betegner sig selv som "hval-junkie".

Hval kan stadig være i området

Han vil ikke afvise, at der kæmpehvalen stadig befinder sig i det nordlige Øresund, og derfor opfordrer han folk til at tage ud på vandet og spejde efter en af havets kæmper.

- Hvis jeg havde tid i dag, så havde jeg selv taget ud at kigge efter den. Jeg synes, man skal tage ud og kigge efter den, for det er en stor oplevelse at se så stor en hval, lyder opfordringen fra Jens Peder Jeppesen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk