Hver anden time på briksen skyldes jobbet

For halvdelen af dem, der besøger en psykolog, skal årsagen findes på jobbet. Sparerunder og nedskæringer sender folk på psykologens briks.

Hver anden gang en person lægger sig på briksen hos psykologen, er det for at få hjælp til et problem, der er relateret til jobbet.

Overlæsses med arbejdsopgaver

Det viser tal fra Falck Healthcare, der har mere end 30.000 danskere i psykologbehandling hvert år, skriver Avisen.dk. Og firmaet oplever, at folk i stigende grad fortæller, at de overlæsses med arbejdsopgaver.

Det fortæller erhvervspsykolog Eva Borgen Paulsen fra Falck Healthcare.

- Bekymringer i forhold til antallet af arbejdsopgaver og udfordringer i forhold til at takle dem, er begyndt at fylde meget. Mange oplever det som en stor udfordring at sætte grænser for, hvor meget de skal tage på sig. Det er noget nyt, og det er blevet en mere omfattende problemstilling end for bare fire-fem år siden, siger hun til Avisen.dk.

Sparerunder er årsagen

Det billede genkender stresscoach Bjarne Toftgaard, der i sin private praksis ofte støder på problemet.

- Stress kan have mange årsager. Men der er ingen tvivl om, at mange opgaver absolut er et stigende problem. Der er ofte et øget pres på, at man skal nå mere på arbejdspladsen, siger han.

Både Eva Borgen Paulsen og Bjarne Toftgaard peger på, at rationaliseringer og sparerunder på arbejdspladserne er blandt årsagerne til, at man oplever et krav om større effektivitet eller skal påtage sig flere arbejdsopgaver.

- De fleste har en forståelse af arbejde, der handler om, at man skal løse et bestemt antal arbejdsopgaver. Men virkeligheden nu til dags ser ofte anderledes ud. Hvis folk når deres opgaver, får de endnu mere at lave. Ledelsen fylder så at sige på med arbejdsopgaver, så meget som muligt, siger Bjarne Toftgaard.

Høje krav til sig selv

Han peger på, at mange faktisk stiller større krav til sig selv, end deres arbejdsgiver stiller.

Et fællestræk blandt folk, der har svært ved at overskue deres arbejdsopgaver er, at der ofte er tale om ambitiøse og pligtopfyldende mennesker.

- De personer, som ender hos os, er ofte mennesker, der er motiverede og vil det hele, men som ikke formår at sætte en realistisk grænse for, hvornår det er godt nok, siger Eva Borgen Paulsen.

Facebook
Twitter