Hver fjerde dansker bruger smartphonen på toilettet

Og de fleste af dem er mænd, viser en ny meningsmåling.

Selv om flere erkender, at de tjekker telefonen på toilettet, mener de fleste, at vi generelt bruger for meget tid med mobilen i hånden, viser ny meningsmåling (© ColourBox)

På toilettet. I sengen om natten. Og i sociale sammenhænge.

Det er kun nogle af de steder, hvor folk tjekker deres smartphone, viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

Her svarer hver fjerde, at de bruger smartphonen på toilettet. Og det er i høj grad mændene, der har telefonen i hånden dér. Hver tredje mand svarer ja til det, mens det kun er hver sjette kvinde.

Lidt mere end hver tiende tjekker telefonen, når de vågner om natten, mens fire ud af 10 gør det som det første, når de står op om morgenen.

DR.dk har spurgt seks studerende fra Ørestad Gymnasium om deres mobilvaner på toilettet. Se den video herunder: http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:567d07d1a11f9f1a1c7d1342

Knap hver femte erkender, at de finder telefonen frem i sociale sammenhænge.

- Det er så dejligt bekvemt, at man har sin smartphone på sig. Så kan man lige tage den op og se, om der er sket noget nyt, siger psykolog Morten Fenger, der forsker i mobilvaner på Aarhus Universitet.

Selv om så mange tjekker telefonen i så forskellige sammenhænge, mener de fleste - nemlig otte ud af 10 -, at vi generelt bruger for meget tid med mobilen i hånden. Og hver tredje erkender, at det også gælder dem selv.

- Det betyder jo, at man er bundet op af noget, man ikke selv kan komme ud af. Man kan godt sammenligne det med indtagelse af sukker. Der skal meget til for at sige nej tak, siger Morten Fenger.

Fakta om undersøgelsen

  • Den er udarbejdet på baggrund af 1.006 interviews med danskere på 18 år og derover, som har en smartphone.

  • Interviewene er indsamlet som telefoninterviews i perioden 20.-30. november 2015

  • Den maksimale stikprøveusikkerhed på de samlede resultater er +/- 3,1 procentpoint

  • Du kan se undersøgelsens resultater her.

Facebook
Twitter