Hver fjerde mand dropper planlagt sterilisation

Frederiksberg Hospital har indført krav om ventetid på mindst tre måneder på sterilisation, fordi så mange mænd fortryder undervejs. Lægeforeningen vil af med ventetiden. Det handler om voksne, selvstændige mennesker, siger næstformand.

Skrækken for at lægge de ædlere dele på operationsbordet erøjensynligt så stor, at hver fjerde mand dropper en ellers planlagtsterilisation, skriver Berlingske Tidende.

Det viser erfaringer fra Frederiksberg Hospital, der foretagergodt 300 sterilisationer af mænd årligt. Lidt over 25 procent af demænd, som har meldt sig til en sterilisation på hospitalet,fortryder imidlertid, mens de venter på operationen. Nogle ringerog aflyser, andre udebliver simpelthen bare.

- På grund af de mange frafald har vi i de senere år valgt, atmændene skal vente i mindst tre måneder på at blive steriliseret.Det kan godt være, at det virker formynderisk, men vi mener, at deter det bedste, fordi det har vist sig, at så mange fortryder iventetiden, siger centerchef Torben Pedersen fra FrederiksbergHospital.

Der er ingen opgørelse over, om det er skrækken for et snit ipungen, eller om det er trangen til frugtbarhed, der får mændenetil at aflyse operationen. Det kan heller ikke udelukkes, atenkelte bliver så irriterede over ventetiden, at de vælger selv atpunge ud ved en privat speciallæge, der kan foretage indgrebet medkun en uges ventetid.

Kravet om en karenstid på tre måneder optræder også ioverenskomsten mellem amterne og speciallægerne, som flere steder ilandet har fået overdraget opgaven med at udføre sterilisationer istedet for sygehusene.

Men Lægeforeningen vil presse på for at få karenstiden afskaffeti de kommende overenskomstforhandlinger. Det oplyser foreningensnæstformand Lars Bjørn Rasmussen, der selv er speciallæge på enklinik i Roskilde, som foretager ca. 200 sterilisationer om året.Her er det kun ca. fem pct. af de henviste patienter, somfortryder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk