Hver fjerde nye ludoman er under 25 år

Flere og flere unge bliver afhængige af pengespil. Særligt netspil trækker i de unge. Et stort problem, indrømmer Danske Spil.

Antallet af unge ludomaner stiger med rekordfart i disse år. Især online pengespil kan gøre de unge afhængige, mener Center for Ludomani. (© Danske Spil)

Det virker måske harmløst, når du oddser 20 kroner på en fodboldkamp eller smider 100 kroner på et pokersite.

Men for flere og flere unge mennesker udvikler spillet sig til direkte afhængighed - såkaldt ludomani.

Antallet af unge mennesker, der bliver afhængige af at spille pengespil, er i voldsom udvikling.

I år har hver fjerde, der har trådt ind ad døren hos Center for Ludomani, været en ung under 25 år. Det svarer til 170 ud af de 700 nye i behandling.

For bare fire år siden var det kun syv procent af de nye ludomaner, der var under 25 år.

Bliver fanget af onlinespil

Ifølge forebyggelseskonsulent hos Center for Ludomani, Kristina Ilsøe Métral, er det de mange nye online sportsvæddemål, der fanger de unges opmærsomhed.

- Det er meget bekymrende, at der kommer flere unge til. Både fordi det kan pege på en tendens fremadrettet, men også fordi de står et sårbart sted i deres liv, forklarer hun til DR Nyheder.

At blive spilafhængig som ung kan have store konsekvenser, da det kan forfølge én langt ind i voksenlivet.

- I det hele taget snakker de unge ludomaner meget om, at man mister kontrollen over sit liv, og man mister sig selv til sidst. Og det kan sætte sig som ar på sjælen, siger Kristina Ilsøe Métral.

Danske Spil: Vi skal bekæmpe unges ludomani

Hos Danske Spil, som står for langt størstedelen af det danske spilmarked, anerkender man, at de mange nye onlinespil kan have en dragende effekt på især unge spillere.

- Det er noget rigtig, rigtig skidt, at vores spil skaber afhængighed, siger informationschef for Danske Spil, Thomas Rørsig.

Han er klar til at lade Danske Spil være en del af løsningen på problemet:

- Man skulle starte med at lave en meget grundig undersøgelse af de unges spillevaner, så vi meget præcist kan afdække: Hvor ligger problemerne og hvad er det for problemer? Og så skal vi nok være med til at sætte ind overfor dem, siger Thomas Rørsig.

Danskerne bruger ca. 55 mia. kroner om året på pengespil som Oddset, Lotto, skrabelodder og lignende pengespil.

FacebookTwitter