Hver tredje har ondt i fødderne

Knap hver tredje dansker har den seneste måned haft ondt i fødderne. Fødderne bydes smarte sko, og vi reagerer først, når det gør ondt.

Inden for den seneste måned har 30 procent af danskerne haft ondt i fødderne. Det viser en undersøgelse, FDB Analyse har lavet for magasinet Samvirke.

Skæve storetæer, knyster og ligtorne er typiske fodlidelser, som danskerne går til fodterapeuten eller lægen for at få behandlet. Og danskerne har ondt i fødderne.

Inden for den seneste måned har 30 procent af danskerne haft ondt i fødderne. Det viser en undersøgelse, FDB Analyse har lavet for magasinet Samvirke.

1015 danskere mellem 15 og 74 år har deltaget i undersøgelsen, hvor de blandt andet har svaret på, om de inden for den seneste måned har haft ondt i fødderne.

- En sund fod kan du i princippet gå til verdens ende på, uden det gør ondt. Fødderne levet et upåagtet liv. Vi burde stræbe efter velfungerende fødder i stedet for først at reagere, når de gør ondt," siger Bent R. Nielsen, der er ledende fodterapeut på Gentofte Sygehus til Samvirke.

Foreningen af statsautoriserede fodterapeuter siger til DR Nyheder, at de ikke ikke har oplevet større efterspørgsel på fodbehandling den sidste måned.

Ifølge Samvirke møder ortopædkirurger på hospitalerne oftere især kvinder, som vil have opereret deres knyster, eller at helt unge kvinder med størrelse 42-43 henvender sig med tæer, de har krummet sammen i for små sko og vil have opereret tæerne kortere.

Det er dog meget kompliceret at operere fødder, og der skal derfor mere end et kosmetisk ønske til, før lægen vil operere.

FacebookTwitter