Hver tredje nybagte mor savner ammeråd

Antallet af mødre, der ikke føler sig ordentligt klædt på til at amme, er steget.

Undersøgelsen blandt over 7.000 fødende i 2015, viser, at kvinder, der er indlagt i to dage eller flere, føler sig bedre klædt på til at amme. Her er det Charmian Møller-Olsen og datteren Sahara. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Utryghed, forskellige meldinger fra sygeplejerskerne og korte indlæggelser.

Det er nogle af årsagerne til, at 33 procent af de nybagte mødre er i tvivl om, hvordan amningen af deres nyfødte skal foregå, efter de kommer hjem fra hospitalet.

Det viser en landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser blandt 7.300 fødende i 2015, som er lavet på vegne af landets fem regioner.

- Vi blev sendt for tidligt hjem. Jeg havde kun lige rejst mig fra hospitalssengen og kunne knapt gå, og vi havde store udfordringer med amningen. Vi havde gerne betalt for at få et døgn mere, hvis det havde været det, der skulle til, svarer en af de fødende i undersøgelsen.

Antallet af mødre, der ikke føler sig ordentligt klædt på til at amme, er steget med fem procentpoint fra 2014 til 2015, og spørgsmålet omkring amme-rådgivning er det dårligst vurderede om forløbet efter fødslen.

Resultatet af undersøgelsen kommer ikke bag på formand for Jordemoderforeningen, Lillian Bondo.

- Når man har så ringe tid til fødselsforberedelse og så ringe tid til at etablere god kontakt til de fødende, så er det en af konsekvenserne, siger hun.

- Tid er simpelthen en del af problematikken, og man kan ikke blive ved med at rationalisere inden for omsorg og behandling af mennesker.

Undersøgelsen viser, at dem, der har været indlagt i mere end to dage, generelt føler, at de får den hjælp til amning, som de har brug for. Det samme gælder for de kvinder, der har født før.

Facebook
Twitter