Hver tredje ung har en museskade

Mere end en tredjedel af de unge, som bruger computer i deres arbejdsdag, har gener som følge af computerarbejdet, viser en undersøgelse fra HK/Privat.

På trods af kort tid på arbedsmarkedet har mange unge museskader. En undersøgelse fra HK/privat viser, at mange opsøger lægen i en ung alder.

Mere end en tredjedel af de unge, som bruger computer i deres arbejdsdag, har gener som følge af computerarbejdet, viser en undersøgelse fra

HK
/Privat.

Undersøgelsen omfatter unge i alderen 20-29.

Arbejdsmiljøkonsulent i

HK
/Privat Svend-Erik Hermansen siger til Ritzau, at det ser ud som om mange er ved at klikke sig til museskader allerede i en ung alder.

Problemet stiger med årene

- Vi ved, at når så mange unge allerede er ramt nu, vil problemet stige voldsomt. Vores undersøgelse viser, at de ældre kolleger i dag oplever lidt flere gener end de unge. Det betyder, at problemet vil eskalere, da de unge allerede i dag kommer til at arbejde langt mere intensivt og i langt flere år med skærm, end de ældre har gjort, siger arbejdsmiljøkonsulenten.

De unge har allerede så mange gener af deres skærmarbejde, at de er begyndt at gå til lægen, viser undersøgelsen fra

HK
.

- Unge er gennemgående robuste, så jeg ville have troet, at langt færre i denne gruppe havde skader i forhold til gennemsnittet. Desuden viser det sig, at en del af de unge, som har gener, bruger medicin og har været til lægen på grund af generne, siger Svend-Erik Hermansen.

8 daglige timer foran skærmen for meget

Tendensen
blandt de unge får arbejdsmiljøkonsulenten til at opfordre virksomheder med meget skærmarbejde til at interessere sig for edb-løsningerne på kontoret.

- Det er helt nødvendigt, at man på den enkelte arbejdsplads nu tager det her meget alvorligt og ser på, hvordan man omorganiserer dette arbejde. For der er ingen mennesker, der kan holde til at sidde i otte timer ved en skærm dagligt, siger Svend-Erik Hermansen.

Facebook
Twitter