Hvert tredje fly forsinket i København: Dårligt vejr og travlhed forstyrrer flytrafik

En tredjedel mandagens 394 afgange er forsinket i Københavns Lufthavn Kastrup på grund af lavtryk over Europa.

Ferietravlhed i Kastrup, hvor dårligt vejr andre steder i Europa medfører mindre forsinkelser (Arkivfoto). (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Solen skinner, og himlen er blå i Danmark. Det sørger en fastlåst højtrykssituation for. Andre steder i Europa er situationen dog helt anderledes.

Her har lavtryk bidt sig fast med voldsomt vejr til følge, og det kan ses på afgangstavlerne i Københavns Lufthavn Kastrup for i kombination med mange rejsende og et godt fyldt luftrum skal der ikke meget til, før de rejsende oplever ventetid.

- Som dominobrikker påvirker det trafikken og giver forsinkelser hos os, siger Lars Lemche, der er senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn Kastrup.

Det pletvise dårlige vejr rammer blandt andet lufthavne i Østrig, Sydtyskland og Italien.

En tredjedel af dagens 394 flyafgange i dag vil være forsinket, men de værste forsinkelser er ovre her til eftermiddag, fortæller Sara Emborg, kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn.

- Og det er normalt nok i forhold til, at der er mere tryk på her i sommerperioden. Ligesom det er tilfældet med biltrafikken, siger hun.

Københavns Lufthavn opfordrer passagerer til at komme til tiden som normalt og følge flyselskabernes anvisninger.

Eftermiddagen har været præget af forsinkelser i Københavns Lufthavn. (Foto: Screenschot © Københavns Lufthavne)

Forventer stor travlhed

Fredag i sidste uge oplevede lufthavnen den travleste rejsedag nogensinde. Her var 110.000 rejsende igennem sikkerhedskontrollen for at gå ombord på et fly. Denne uge bliver travlt - dog uden at slå rekorder - med forventet 109.000 rejsende tirsdag.

Nogle af fredagens mange rejsende fik ikke al bagagen med på ferie. Det skyldtes, at en brand i en transformatorstation uden for lufthavnen havde kappet strømmen til dele af bagageanlægget.

- Det gik ud over nogle hundrede rejsende, men deres bagage er eftersendt. Som det ser ud nu, så kører maskineriet som det skal. Men det er klart, at det tager lidt længere tid at komme frem, når der er mange mennesker, siger Lars Lemche fra lufthavnen i Kastrup.

Facebook
Twitter