Hvidovre Hospital: Endnu en person testes for coronavirus

Personen har ingen relation til den kinesisk kvinde, der ankom til Danmark i morges.

Hvidovre Hospital har tidligere testet to personer negative for coronavirus. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Endnu en person testes på Hvidovre Hospital mistænkt for at være smittet med det nye coronavirus.

Det fortæller vicedirektør Janne Elsborg-Larsen til TV 2 News.

Personen har ingen relation til den kinesiske kvinde, der lige nu også testes, eller det fly, der landede i morges, hvor den kinesiske kvinde var ombord.

Der er lige nu ikke flere oplysninger om personen, der muligvis er smittet.

Overlæge Gitte Kronborg fortæller til DR Nyheder, at begge personer har været i Kina.

- Den ene kom til Danmark i dag, og den anden kom for to dage siden. De har feber og de hoster, så vi har taget dem ind for at teste dem for det nye coronavirus, siger hun.

Tidligere har Hvidovre Hospital testet to andre personer for coronavirusset. Begge prøver var negative, oplyser vicedirektøren.

Indlagt i højisolation

Begge personer er indlagt i højisolation, mens Statens Serum Institut afklarer, om der er tale om coronasmitte.

- Vi har sendt prøver afsted til Statens Serum Institut for at undersøge for coronavirus, siger overlæge Gitte Kronborg.

Ved I, hvornår I får svar på testen?

- Det får vi i løbet af det kommende døgn, siger hun og slår fast, at hospitalets vurdering er, at ingen af de to er alvorligt syge, siger hun.

Skal man være nervøs, hvis man har siddet ved siden af de her patienter i flyet til Danmark?

- Hvis det skulle vise sig, at patienterne har det nye coronavirus, så vil dem, der har siddet tæt på blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Jeg ville ikke umiddelbart være bekymret. Det er der styr på, og det går efter helt vanlige retningslinjer, siger Gitte Kronborg.

Kvinde havde maske på

Den kinesiske kvinde ankom fra Kina i morges klokken 07.40, efter at hendes fly var mellemlandet i Helsinki. Det vides ikke præcis, hvornår den anden person kom til landet.

Kvinden har oplyst, at hun havde maske på al den tid, hun var i Københavns Lufthavn.

Hvidovre Hospital bekræftede tidligere i dag, at de har modtaget en patient fra lufthavnen på grund af mistanke om coronavirus.

- Patienten bliver indlagt i højisolation, og der bliver taget de relevante prøver, som bliver undersøgt på Statens Serum Institut. Der kommer svar efter nogle timer. Vores beredskab er altid klar og trænet til at håndtere disse tilfælde, og vi håndterer det rutinemæssigt, lød det i en mail.

Ifølge København Lufthavns pressechef havde kvinden influenzalignende symptomer.

- I overensstemmelse med de retningslinjer, vi har fået fra myndighederne, spærrer vi stedet af og tilkalder en ambulance, sagde pressechef Kenni Leth.

FacebookTwitter