Hvis der er landskamp klokken 18, så sidder folk klar foran storskærmen klokken 10: 'Jeg har aldrig oplevet noget lignende'

Københavns Kommune undersøger muligheden for flere storskærmsarrangementer.

Fans følger intenst med i Danmarks kamp mod Rusland foran storskærmen på Ofelia Beach i København. Billetterne til storskærmsarran- gementet blev udsolgt efter kort tid. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

De sportslige og menneskelige bedrifter, landsholdet har leveret de seneste uger, har medført stor folkefest og eufori blandt befolkningen.

Derfor har der været rift om billetterne til diverse storskærmsarrangementer til alle Danmarks kampe. Og flere arrangører har måttet melde udsolgt efter få timer.

Men også mange barer og serveringssteder har også sørget for at have tv-skærmene klar, når Danmarks drenge tørner ud på grønsværen, så man kan se kampen i samlet flok.

Dog har det kunnet være svært at skaffe sig en plads foran barernes storskærme, hvis man vil se kampen, uden at man skal medbringe en kikkert.

Selv hvis man er kommet fire timer før kampstart, har det være lige på nippet til at være for sent.

- I lørdags sad de første og ventede fra klokken 10, og vi åbner først klokken 12. Så folk er her meget tidligt. Der var ved at være helt fyldt op omkring klokken 14, siger Keld Hansen, der er indehaver af Café Runddelen på Nørrebros Runddel i København.

Nørrebros Runddel var et af de steder, hvor der var meget fest efter kampen i lørdags. Det kan du se i videoen nedenfor.

Café Runddelen har tre storskærme, der vender ud mod runddelen. Og pladserne foran er eftertragtede.

- Efter de indledende kampe kunne jeg godt fornemme, at det ville stikke af. Vi har vist flere slutrunder tidligere, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Man ved ikke, om man skal smile eller nive sig selv i armen, siger Keld Hansen.

- Jeg har aldrig i mit liv været med til en opsætning, som den der var i lørdags, fortsætter han.

'Jeg har tre stuer stående ude foran min plads'

Også på den københavnske bar Lumskebuksen har man mærket en stor efterspørgsel på pladserne foran deres storskærm.

- De første sad her klokken 10, og vi åbner klokken 11. Vores telefon vil ikke stoppe med at ringe, og vi bliver kontaktet på alle platforme, siger Gitte Desideriussen, indehaver af Lumskebuksen.

- Jeg havde tænkt, at man kunne komme og hygge på min lille græsplæne og flyde på nogle sækkepuder. Men vi springer rundt, fordi der kommer så mange mennesker. Jeg har ikke fået set en eneste kamp selv, men det er en fantastisk oplevelse, fortæller hun.

Og folk benytter sig også af lidt alternative metoder, så de kan få et glimt af skærmen.

- Jeg har tre stuer stående ude foran min plads, når folk er taget hjem. De slæber lænestole, sofaer, paller og dæk med bare for at komme op og stå, siger Gitte Desideriussen.

Nedenfor kan du se, hvordan pladsen foran Lumskebuksen så ud lidt inden kampstart.

- Vi har aldrig prøvet det her før, så det har været meget overvældende. Jeg har fået kamp til stregen, for jeg havde ikke forventet den her tilslutning, fortsætter hun.

Hun har et råd, hvis man skal have plads til et storskærmsarrangement på lørdag.

- Kom tidligt. Det er det, det handler om. Klokken 12 til 13, så skulle du gerne få plads.

Flere storskærme kan blive en realitet

Danskernes iver efter at se Danmark spille på storskærm har også medført tumult. I Aarhus forsøgte fans at trænge ind til et storskærmsarrangement i Musikhusparken, der krævede billet.

- De prøvede at komme ind på pladsen ved at vælte hegnet. Og bilerne parkerede på cykelstierne, som også er der, hvor vi har vores nødudgang. Jeg havde ikke forventet, at der ville være et så massivt pres, fortæller direktør i Future Live Kristian Gislason, der er arrangør for to storskærmsarrangementer i Aarhus.

Storskærmsarrangementerne medfører også vild jubel. Se hvordan det så ud på Ceres Park i Aarhus, da Danmark scorede mod Wales.

Gitte Desideriussen, indehaver af Lumskebuksen, så også gerne, at der kom nogle flere storskærme, da der er ekstremt meget arbejde i at få så mange mennesker på besøg.

- Det havde nok hjulpet os alle sammen, hvis der var flere steder, hvor der var visning af kampen. Men det er selvfølgelig på grund af corona, og det er forståeligt, siger hun.

Det er dog noget Københavns Kommune arbejder på. Det oplyser de i et skriftligt svar til DR Nyheder.

'Kommunen undersøger mulighederne for storskærmsvisning i København i forbindelse med Danmarks kommende fodboldlandskampe under EURO 2020. Eventuelle arrangementer er afhængige af samarbejdet med eksterne arrangører og koordination med politi og sundhedsmyndigheder.'

I Aarhus Kommune har man tre storskærmsarrangementer. I Ceres Park, Musikhusparken og på Tangkrogen. Kommunen oplyser, at de ikke planlægger at opføre flere storskærme udover de tre.

FacebookTwitter