Hvor mange er født samme dag som dig? Den store fødselsdagsberegner

Hvor mange deler du fødselsdag med? Hvilken dag blev du undfanget? Her får du svarene.

De fleste kender sikkert følelsen. Selvom man har været artig hele året, står det ned i stænger på ens fødselsdag. I den situation ville det være praktisk at vide præcis hvor mange andre, man kan skyde skylden på.

Nu er hjælpen her. Ved at indtaste din fødselsdato kan du se, hvor mange andre du deler dagen med, hvornår du sandsynligvis blev undfanget og meget mere.

Beregneren er baseret på tal fra Danmarks Statistik om alle levende danskeres fødselsdatoer, som DR's Undersøgende Databaseredaktion har behandlet.

Flest fødselsdage 1. januar: Men det er snyd!

Dykker man ned i tallene fra Danmarks Statistik, så er 1. januar den dag, hvor flest har fødselsdag. Her skal der synges fødselsdagssang for 23.394 mennesker. Herefter er det 1. juli, hvor flaget skal hejses for 19.169.

De to dage er imidlertid ikke retvisende for, hvilken dag på året flest er født.

For grunden til at 1. januar og 1. juli bonner ud på fødselsdagsbarometeret, er administrative procedurer. Myndighederne har nemlig traditionelt lagt indvandrere og adoptivbørns fødseldage på de to dage, hvis de kom til Danmark uden gyldig fødselsattest. Og selvom den ordning ikke længere eksisterer, så indgår fødselsdagene i statistikken.

Kigger man derfor på den dag hvor tredjeflest har fødselsdag, får man altså et mere præcist svar på, hvilken dag flest danskere reelt har fødselsdag på.

Her er svaret den 1. april, hvor 17.431 har fødselsdag.

Det er dog langt fra sikkert, at 1. april holder fast i rekorden, for kigger man på de seneste 10 års fødsler, er der en klar tendens til, at flest kommer til verden i sommermånederne og om efteråret med 24. september som topscorer.