Hvordan mindes du Lars Larsen? Helenes mor ringende til Jysk og fik Larsen selv i røret

Hvilket indtryk efterlod Lars Larsen på dig? Del dit minde med os.

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

Erhvervsmanden Lars Larsen døde mandag, 71 år gammel. I dag bisættes han fra Sejs-Svejbæk Kirke ved Silkeborg.

Han var manden, der gennem flid og dygtighed fik banket den globale sengetøjskæde Jysk op i 52 lande og efterlader en formue på 25 milliarder kroner.

Har du selv mødt Lars Larsen, eller har han været en inspiration for dig, og har du lyst til at fortælle din historie, så send os en mail på 1212@dr.dk.

Vi offentliggør så mange af jeres historier som muligt, men det er ikke sikkert, at vi får plads til alle.

Hvis din historie er lang, kan vi bringe uddrag af den. Hvis vi må kontakte dig for at høre mere, så skriv gerne dit mobilnummer i mailen.

Herunder følger minderne:

Lars Larsen tog selv telefonen uden for åbningstid

"Omkring 1990 havde min mor på en søndag besluttet, at tiden var inde til en elevationsseng. Resolut ringede hun til den lokale Jysk Sengetøjslager for at tjekke åbningstiderne, som hun tænkte, at de ville fortælle om på telefonsvareren.

Hvad hun ikke vidste var, at alle opringninger uden for åbningstid blev dirigeret til virksomhedens hovednummer, hvor en meget velkendt stemme svarede.

Da han hørte, at min mor ønskede at købe en elevationsseng, gik han lige sortimentet og priserne igennem og lukkede handlen med det samme. Min mor var noget benovet, men glemte det aldrig."

- Helene Regnell

Tog sig tid til en personlig hilsen

"For et stykke tid siden skrev jeg i forbindelse med arbejdet på en bog om mottoer til Lars Larsen for at spørge, om han selv havde et sådant. Mailen blev videresendt af sekretæren, og jeg tænkte, at "nå ja! det var så det", og jeg ville være fuld af forståelse for, hvis han ikke lige havde tid til mit lille ærinde. Men skam få mig! Der gik ikke mange dage, så lå svaret i min mail-box: "At man enten kunne dø af stress eller af alderdom, og at han ikke havde tænkt sig det første". Men pointen her er, at han tog sig tid. Han var solidarisk med mit lille projekt. Jeg kan kun sige ét om den sag: Det var STORT af ham."

- Kristian Kristiansen

Mødte Lars i Brugsen over et godt tilbud

"Jeg bor i Sejs, ikke langt fra Lars Larsens hjem, og har gjort det i mange år. For mange år siden var jeg i DagliBrugsen her i Sejs for at købe mælk. Der var tre liter mælk for en tier. Lars Larsen stod også ved kassen med tre liter mælk. Hans kommentar til mig var: 'Nå du skal også have dig et godt tilbud'. Vi smilede til hinanden."

- Inger Just

Vendte papkøer for at overraske turister

"Jeg var engang på sejltur sammen med Kølkærkoret ude på Silkeborgsøerne, hvor man sejler forbi dér, hvor han og familien bor. Vores kaptajn fortalte om, at der står nogle køer (de er 2D, altså på størrelse med en ko, men flade) på bakken ned mod vandet. Det sjove var, at Lars Larsen somme tider gik ned og vendte dem om, så de havde mulen til den anden side - bare for at se båd-turisterne undre sig og gøre store øjne."

- Karina Sørensen

Stod selv i butikken

"Jeg kan huske ham, da han selv stod inde i Jysk Sengetøjslager i hjertet af Aalborg og selv ekspederede min mor og jeg. Jeg skulle have en ny dyne. Det var så stort at se ham der fra reklamerne."

- Kamilla Kopkai Johansen

Glade Jysk-elever

"Tænker på alle de mange detailhandelselever, vi har sendt til JYSK, hvor de har været glade for den uddannelse, som de har fået bl.a. på Jysk Academy."

- Jens E Bruhn

Anderledes og lidt udansk

"Jeg var der, da du åbnede din første Jysk Sengetøjslager på Silkeborgvej - og det var virkelig “wauw”. Anderledes og lidt udansk - snarere amerikansk. Du vandt mig.

Og siden har mit hjem været fyldt med dine produkter. Sådan er det bare.

Fem håndklæder. Fire hovedpuder. En seng. To dyner. Et sengetæppe. To pyntepuder. Et bruseforhæng. Et fake fur-skind. Fire fake fur-plaider. Fire karklude.

Tak købmand Larsen."

- Lisbeth Elsner

Gjorde meget for Danmark og handicapsporten

"Husker hans gratis selvbiografi - en gratis omdelt bog. Jeg har aldrig grint så meget. En fantastisk bog, som jeg vil finde frem igen og læse en gang til. TAK er kun et fattigt ord. ALLIGEVEL sender jeg STORT TAK for alt, du har gjort for Danmark og handicapsporten. TAK."

- Annette Assentoft

Hans bog gav syge håb og glæde

"På det tidspunkt Lars Larsen udgav bogen, der blev husstandsomdelt, arbejdede jeg på sygehuset. Det var altid trist at komme ind på firesengsstuen med de damer, der var uhelbredeligt syge af kræft. Men efter vi hver især læste i bogen, var der en helt anden stemning på stuen. Vi snakkede meget om ham, og hvad han havde formået. Han var vores helt og gav dem håb og glæde, så sygdommen gled i baggrunden i nogen tid."

- Agnethe Salomonsen

Han gav håb til os med en svær barndom

"Lars Larsen gav mennesker med en svær barndom håb. Han viste, at det kan lade sig gøre at gøre noget andet i sit liv end at være et offer. Det vil han fortsat gøre i lang tid fremover, selv om han ikke er her mere. Jeg har selv haft en svær barndom, og hans historie har gjort et stort indtryk."

- Jeannette

Et bemærkelsesværdigt menneske

"Jeg så det portrætprogram, DR havde lavet om ham for nogle år siden. Så synes jeg, at han i den grad var et bemærkelsesværdigt menneske, som klarede sig på trods."

- Nima Christina Tiedemann Jensen

Respekt for hans 'nede-på-jorden-facon'

"Jeg har aldrig mødt ham personligt, men har via hans virksomheder haft nogle fede oplevelser. Gran Canaria 14 dage med Larsen Rejser, kroferie på Samsø. Og i mit hjem findes adskillige Jysk-gardiner, badeforhæng, dyner, sengetøj mv. Jeg har altid haft stor respekt for Larsen og hans "nede-på-jorden" facon. For mig er een af DKs største gået bort. Hvil i fred."

- Irene Hortensia Rudkjøbing

Kendt af både små og store

"Da min søn var lille, sagde han altid, når vi kørte forbi Jysk: "Dav dav, jeg har et godt tilbud". Han var tre år på det tidspunkt."

- Anete Bramgaard

Mødte ham på guideskolen

"I starten af 1992 var jeg på Larsen Rejsers guideskole, som blev afholdt på Himmerland Golf & Country Club. Lars Larsen kom på besøg sammen med Jens Veino, som var administrerende direktør for Larsen Rejser. Jeg husker Lars Larsen som en mand af få ord. Han var kapitalen bag Larsen Rejser, hvor Jens Veino var den erfarne rejsemand. Takket være Lars Larsen og Larsen Rejser arbejdede jeg de næste syv år på eksotiske rejsedestinationer. Det er en periode, som jeg tænker tilbage på med stor glæde.

- Malene Richardt

Jysk - noget hjemligt velkendt på rejser ude

"Var en tur i Tjekkiet og anede ikke, at han havde åbnet en butik der. Det fandt jeg så ud af ved, at der langt ude i landskabet kom kørende en kæmpe lastvogn med store bogstaver - JYSK - dansk sengetøjslager.

- Helle Bernstorf Schnell

Forvandlede gåsedyn til jyske dollars

"Manden havde begge ben solidt plantet i sine jyske rødder. Samtidig med at han forvandlede gåsedun til jyske dollars, forblev han et ydmygt menneske - det vil jeg huske ham for."

- Carina Rødsgaard

Fik et smil tilbage

"Har stået ved siden af ham for et halv års tid siden på apoteket her i Silkeborg. Fik et smil - han kunne godt se, at jeg vidste, hvem han var."

- Dorte Sejersen

Irriterende reklamer gav smil på læben

"Hans irriterende reklamer, som man alligevel smilede af, fordi han aldrig gjorde vildt meget ud af det."

- Katja Lenskjold

Rar og smilende i mandeklubben

"Jeg mødte Lars Larsen nogle gange, hvor han deltog i en golf match i en mandeklub i Odense Golfklub. Det var omkring 1992. Han var rar og smilende"

- Tom Thailand