I dag begynder sommerferietrafikken: Corona sender ekstra mange biler på vejene

Coronakrisen vil give mere kø på vejene, da mange holder ferie hjemme i Danmark.

Vejdirektoratet forudser ekstraordinært mange biler på vejene denne sommer. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

I dag sparkes sommerferietrafikken for alvor i gang, og det bliver med ekstra tryk på de danske veje. Det forudser Vejdirektoratet.

- Rigtig mange danskere vælger at holde ferie i Danmark i år, så vi forventer, at der vil være god trafik på tværs af landet, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter Nicholas Petersson.

- I dag er der skiftedag i mange sommerhuse, og det er der, de fleste skal ud at køre for at starte deres sommerferie. Og på grund af corona forventer vi altså, at der vil komme et endnu større tryk, end der plejer.

Skal man selv en tur på vejene, kan man forvente, at køerne er særligt tætte mellem klokken 11.00 og 15.00.

- Folk skal lige have deres morgenmad, og så pakker de bilen og tager i sommerhus omkring klokken 10.00-11.00, og så begynder det at pakke sig sammen ude på vejene, siger han.

Kilde: vejdirektoratet.dk

Det er særligt på motorvejene vest over fra

hovedstadsområdet
mod Jylland, at der vil være tung trafik, og så syd over mod Tyskland.

Dog forventer Vejdirektoratet også ekstra køtid på vejene ved de populære sommerhusområder.

- Der kan være rigtig mange biler i de lokale sommerhusområder, så det skal man også være opmærksom på, og vi forventer mere trafik på Rute 21 Odsherred, Rute 16 op mod Nordsjælland og Rute 11 på vestkysten i Jylland.

Grænsekontrol kan give forsinkelser

Hele sommerferien vil der være risiko for kødannelser for

trafikanter
, der rejser fra Tyskland til Danmark via E45 på grund af grænsekontrol.

Det gælder især lørdag, hvor der er skiftedag i sommerhusene. Dog forventer Nicholas Petersson også kø på Øresundsbroen søndag i hjemadgående retning.

- Vi har også oplevet kø på Øresundsbroen på grund af grænsekontrol, men det har nok nærmere været på hjemrejsedage, så det ser vi nok søndag, siger Nicholas Petersson.

Desuden meddeler Vejdirektoratet, at der er vedligeholdelsesarbejde på Ny Lillebæltsbro i retning fra Fyn mod Jylland, hvor højre spor periodevis spærres gennem hele sommerferien.

Facebook
Twitter